Про це розповідає Deutsche Welle.

Комісія спортсменів Міжнародного Олімпійського Комітету сподівається на оприлюднення інформації про місцезнаходження Пен Шуай.

Пен Шуай 35 років. Вона найвідоміша китайська тенісистка у світі та певний час мала статус першої ракетки світу в парному рейтингу.

Пен є володаркою першості на двох турнірах Великого шолому у жіночому парному розряді, а також учасницею трьох літніх Олімпійський ігор — у Ріо, Лондоні та Пекіні.

2 листопада Шуай зробила допис у китайських соціальних мережах, у якому звинуватила 75-річного відставного комуністичного всокопосадовця, Чжана Гаолі у зґвалтування .

Чжана Гаолі у різні часи обіймав посади першого віце-прем'єра Держради КНР та високопосадовця у системі Постійного комітету Політбюро Комуністичної партії Китаю (до 2018). 

Після публікації допису у Sina Weibo текст був негайно видаленим, а слідом за ним — усі згадки про нього у китайському інтернеті, в тому числі репости, коментарі та інше.

Пост Пен став першим публічним викриттям сексуального насильства вищим керівництвом Комуністичної партії Китаю в історії. 
Всі її сторінки у соціальних мережах заблоковані.

Інформації, де знаходиться тенісистка, досі немає. 

Читайте також. В КНР після звинувачення віцепрем'єра у зґвалтуванні зникла колишня перша ракетка світу

«Разом зі світовою спільнотою комісія спортсменів МОК дуже стурбована ситуацією з триразовою учасницею Олімпійських ігор Пенг Шуай, ми підтримуємо підхід тихої дипломатії, який використовується, і сподіваємося, що він призведе до оприлюднення інформації про місцезнаходження Пенг Шуай і підтвердження її безпеки і благополуччя„, — написала в Твіттері Емма Терхо, голова комісії спортсменів МОК.

Жіноча федерація тенісу (WTA) заявила, що припинить будь-яку співпрацю з Китаєм, якщо влада країни не проведе розслідування за звинуваченнями тенісистки. Зокрема, WTA може скасувати всі турніри, які повинні були проходити в Китаї. У 2022 році на території КНР планувалося провести 10 змагань, на які вже виділили мільйони доларів.