Повідомити про помилку

НАБУ оголосило Галантерника в міжнародний розшук

2 листопада 2021 14:12
Події
views 3145
shares 6
comments 0
Підписуйтесь на наш Telegram telegram Підписатися

Про це повідомив журналіст Олег Новіков у Telegram.

Відомості про оголошення Володимира Галантерника у розшук з'явилися на сайті МВС.

Національне антикорупційне бюро оголосило в національний та міжнародний розшук одеського бізнесмена Володимира Галантерника.

Його підозрюють у створенні та очоленні злочинної організації в Одесі, яка завдала 689 млн грн збитків місцевій громаді.

Як повідомляють співрозмовники, 31 серпня 2021 року Галантерник виїхав за кордон з Харкова, де він нібито домовився з прикордонниками про перетин кордону без інформування про це детективів НАБУ.

Серед підозрюваних у справі проходить також міський голова Одеси Геннадій Труханов.

НАБУ та САП підозрюють голову постійної комісії з питань комунальної власності Одеської міської ради Василя Шкрябая; керівницю юридичного департаменту Одеської міськради Інну Поповську; директора департаменту комунальної власності ОМР Олексія Спектора та його заступнику Володимира Радіонова; виконувача обов'язків заступника мера Одеси Олега Бриндака (ексвиконувач обов'язків мера Одеси у 2013-2014 роках, колишній голова земельної комісії ОМР) та ще трьох осіб, які опікувалися функціями фінансового контролю, юридичного супроводу та координації дій між учасників злочинної організації.

За даними НАБУ, вказані особи заволоділи шістьма земельними ділянками в Одесі за адресами: Гагарінське плато, 4 (житловий комплекс Sea View); Варненська, 27 з літерами А, В і Г (ЖК «Скай Сіті»); Жаботинського 54А (ЖК «Альтаїр-3») та Академічна, 30 (апарт-комплекс «Морська резиденція»). Всі вказані будинки збудувала компанія «Будова», яку пов'язують з Галантерником. Окремо фігурантів підозрюють у заволодінні понад 131 млн грн на закупівлі земельної ділянки колишнього аеродрому «Застава» за завищеною вартістю.

Також підозри вручили ще шістьом особам (співучасникам), зокрема, заступнику Труханова; колишньому керівнику одного з комунальних підприємств; експрокурору Одеської області Олегу Жученку; власникам компанії-забудовниці «Будова» та її топ-менеджерам. Їхні дії кваліфікують за ч. 1 ст. 255, ч. 4 ст. 28, ч. 2 ст. 364, ч. 5 ст. 191, ч. 3 ст. 209, ч.4 ст. 368, ч. 3 ст. 369 КК України (участь у злочинній організації Галантерника; зловживання службовим становищем; привласнення, розтрата майна або заволодіння ним шляхом зловживання службовим становищем; легалізація коштів, одержаних злочинним шляхом; одержання неправомірної вигоди та надання цієї неправомірної вигоди).

Коментарі

Інші новини по темi