Повідомити про помилку

Місію ОДКБ в Казахстані очолив російський генерал, що організував операцію з окупації Криму

7 січня 2022 12:45
Події
views 418
shares 0
comments 0
Підписуйтесь на наш Telegram telegram Підписатися

Місію «миротворчих сил» країн-учасниць Організації Договору про колективну безпеку (ОДКБ) очолив російський генерал Андрій Сердюков. Він в 2014 році організував і очолив військову операцію із захоплення Криму. Про це інформує агентство Інтерфакс.

За словами представника Міноборони РФ Ігоря Конашенкова, термін перебування «місії» РФ у Казахстані обмежений. Втім, він не назвав точних дат.

«Керувати діями миротворчих сил ОДКБ в Республіці Казахстан призначений командувач повітряно-десантними військами генерал-полковник Андрій Сердюков», — повідомив офіційний представник Міноборони Росії Ігор Конашенков.


Сердюков був координатором на території окупованого півострова у процесі його захоплення. Генерал також командував угрупуванням російських окупаційних військ на Донбасі і діяв під прізвищем «Сєдов».

Зазначимо, Сердюков брав участь у захопленні Криму в 2014 році, на той момент він був начальником штабу і першим заступником командувача військами Південного військового округу РФ. Російські ЗМІ зазначають, що саме Сердюков організував та очолив «спеціальну операцію» в Криму навесні 2014 року. 

Українська військова прокуратура скерувала до суду обвинувальний акт щодо росіянина, йому загрожує до 15 років в'язниці.

Коментарі

Інші новини по темi