Повідомити про помилку

Наступного тижня міністри оборони країн НАТО проведуть засідання, запросили Україну та Грузію

7 січня 2022 18:32
Політика
views 275
shares 0
comments 0
Підписуйтесь на наш Telegram telegram Підписатися

Наступного тижня відбудеться перше у 2022 році засідання Ради очільників оборонних відомств країн НАТО, але у віртуальному форматі. На засідання запросили Україну та Грузію. Про це повідомляє пресслужба Альянсу.

«Вище військове керівництво НАТО, Військовий комітет, збереться віртуально 12−13 січня 2022 року в Брюсселі, Бельгія. Адмірал Роб Бауер, голова Військового комітету, головуватиме на засіданнях, на яких будуть присутні міністри оборони союзників», — йдеться в анонсі.

Повідомляється, що перший день зустрічі буде присвячений військово-стратегічному мисленню, обговоренню концепції наріжного каменю бойових дій НАТО, майбутніх напрямків роботи, пов'язаних з її реалізацією, а також ходу реалізації Концепції стримування і захисту євроатлантичного регіону.


Другий день розпочнеться з виступу генерального секретаря НАТО Єнса Столтенберга.

«Потім глави оборонних відомств зустрінуться зі своїми грузинськими та українськими колегами відповідно, щоб обговорити ситуацію з безпекою в своїх країнах, а також поточний прогрес у проведенні реформ, пов'язаних з обороною», — зазначили в пресслужбі Альянсу.

Після виступу генсека відбудеться огляд поточної ситуації з безпекою та обговорення поточної позиції НАТО щодо стримування та оборони, а потім міністри оборони НАТО проведуть зустріч з представниками Грузії та України.

На порядку денному цієї зустрічі буде обговорення ситуації довкола України та Грузії, а також поточний прогрес у впровадженні реформ в обороні.

Коментарі

Інші новини по темi