Повідомити про помилку

Міністр економіки Німеччини заявив про необхідність шукати заміну російському «Газпрому»

5 лютого 2022 14:22
Події
views 569
shares 1
comments 0
Підписуйтесь на наш Telegram telegram Підписатися

Міністр економіки Німеччини Роберт Хабек заявив про необхідність шукати заміну російському «Газпрому», щоб диверсифікувати постачання газу. Також, щоб не повторився зліт цін та дефіцит блакитного палива, німці мають намір наростити запаси на зиму.

Слова міністра передає німецьке видання Tagesspiegel. «Необхідно терміново діяти у зв'язку з українською кризою. Відповідно, Німеччина має диверсифікувати свої постачання газу», – йдеться у публікації. У зв'язку з проблемами, що виникли (енергетична криза, агресивні заяви з боку РФ", необхідно шукати інших постачальників блакитного палива.

Також, політик впевнений, що запуск газопроводу "Північний потік — 2" збільшить залежність від російського газу. Представник "зелених" в уряді впевнений, що Росія може використовувати газопровід проти Німеччини.


"Геополітично" Північний потік-2" не тільки збільшує залежність від російського газу, але і концентрацію на вразливому маршруті поставок"
, — сказав він.

За його словами, "Північний потік-2" збільшує потребу в диверсифікації поставок газу. "Останні кілька тижнів і конфлікт на сході України посилили нашу стурбованість тим, що Росія також буде використовувати свої поставки газу проти інтересів Німеччини", — додав він.

Якщо Росія нападе на Україну, "можливі будь-які санкції, які змусять Росію піти", — сказав Хабек. За його словами, ситуація в даний час хитка, метою повинна бути деескалація.

"У той же час справедливо те, що США і Європейський Союз одноголосно заявили: якщо Росія вторгнеться в Україну, вона заплатить за це високу економічну ціну", — додав він.

Російський газопровід "Північний потік — 2" нещодавно був у центрі дебатів про можливі санкції проти Росії. У федеральному уряді Німеччини існують різні позиції з приводу трубопроводу. Зелені, зокрема, критично ставляться до проекту, в той час як партнер по коаліції СДПН закликає не відмовлятися від проекту.

Коментарі

Інші новини по темi