Повідомити про помилку

Мігранти знову намагалися прорватися до Польщі з Білорусі

13 листопада 2021 12:45
Події
views 327
shares 0
comments 0
Підписуйтесь на наш Telegram telegram Підписатися

У суботу вночі, 13 листопада, близько 1:00 група людей намагалася перетнути кордон Польщі з боку Білорусі. Інцидент стався у районі села Вілька Терехівська. Там зібралося близько сотні мігрантів, які хотіли зламати паркан на кордоні.

Також, білоруські військові намагалися прорвати огорожу на кордоні з Польщею за допомогою службової машини. Крім того, мігранти застосували щодо польських служб сльозогінний газ, який отримали від білоруських силовиків. Про це повідомляється у Twitter польських прикордонників.

Повідомляється, що вночі в районі Черемхи білоруські солдати намагалися зруйнувати тимчасове прикордонне загородження.

«Вони зривали стовпи паркану і намагалися прорвати службовою машиною колючий дріт. Польські служби були засліплені лазерними променями і стробоскопами», — йдеться в повідомленні.


Також поруч група з близько 100 мігрантів чекала можливості незаконного перетину кордону.

«Білоруси оснастили їх сльозогінним газом, який застосовувався щодо польських служб. Ця і подальші спроби нелегально перетнути кордон були попереджені», — додали в польській прикордонній службі.

Загалом вчора було зафіксовано 219 спроб незаконного перетину кордону з Польщею. Затримано трьох громадян Іраку. Також винесено рішення про видворення з Польщі щодо 78 осіб.

Зазначимо, що вчора неподалік Вільки Терехівської серед дерев виявили тіло молодого громадянина Сирії. На місці НП проводилися слідчі дії, проте точну причину смерті хлопця поки не встановлено. Про це повідомили на сторінці поліції Підляшшя у Twitter.

Коментарі

Інші новини по темi