Повідомити про помилку

Голова «Укрексімбанку» назвав заяву журналістів «плямуванням своєї репутації»

5 жовтня 2021 15:52
Події
views 817
shares 0
comments 0
Підписуйтесь на наш Telegram telegram Підписатися

Коментар щодо скандал голова правління «Укрексімбанку» Євген Мецгер оприлюднив у Facebook.

Мецгер заявив, що дії журналістів «були свідомою провокацією» та не прокоментував інформацію щодо насильного утримання журналістів у своєму кабінеті. Він також жодним чином не згадав насильницьке вилучення відеокамер у журналістів та «сручування» працівниками банку оператора «Схем» у кабінеті.

Читайте також: У журналістів відібрали камери та погрожували під час інтерв'ю з головою «Укрексімбанку»

«Жодного разу керівництво Банку не відмовляло жодному журналісту у наданні інформації, коментарях та інтерв'ю. Але те що сталося вчора та розгортається сьогодні навколо бренду Банку та мого імені, це вже не журналістіка, а дії свідомо і прицільно спрямовані на провокацію та плямування репутації менеджменту та його діяльності„, — заявив Мецгер.

На сторінці банку в мережі також прокоментували скандал.

Там заявляють, що журналіст «Радіо Свобода» Кирило Овсяний поставив «низку питань стосовно надання інформації про діяльність клієнтів Банку, яку Банк отримав у процесі їх обслуговування і правовідносин з ними».

«Крім того, журналістом без будь-якого обґрунтування були висловлені припущення щодо нібито допущених Банком порушень у рамках відповідних правовідносин», — стверджують у пресслужбі «Укрексімбанку».

Зазначимо, журналіст стверджує, що голова пресслужби знаходився у кабінеті з Мецгером та перешкоджав журналістській діяльності під час інциденту. 

«Укрексімбанк» також жодним чином не обмовився про факт видалення записів та насильницькі дії щодо оператора.

«Окремо зазначаємо, що, на нашу думку, у діях журналіста Кирила Овсяного містилися ознаки як протиправного заволодіння інформацією з обмеженим доступом (банківською таємницею), так і порушення Кодексу етики українського журналіста у частині використання незаконних методів отримання інформації. Враховуючи наведене, Банк розглядає можливість звернення до правоохоронних структур та органів, що регулюють діяльність у сфері телебачення і радіомовлення, щодо аналізу дій журналіста на відповідність вимогам чинного законодавства України і Кодексу етики українського журналіста„, — заявили в установі.

Сам Овсяний також розповів свою версію у деталях.

«Один із співробітників банку за вказівкою Мецгера почав забирати камери і» касети «, для чого скрутив мого оператора і заламував йому руки, поки йому допомагав охоронець. Сказати, що я був здивований — це нічого не сказати. Оператора заламують, нас відмовляється випустити з кабінету глава прес-служби Володимир Пікалов, вікна кабінету закриваються сталевими гратами і ми чуємо двозначне „сідайте, тепер будемо спілкуватися«, — зазначив журналіст.

 

 

Коментарі

Інші новини по темi