Повідомити про помилку

Мессі офіційно йде з ФК «Барселона»

6 серпня 2021 10:55
Події
views 535
shares 31
comments 0
Підписуйтесь на наш Telegram telegram Підписатися

Епоха в історії «Барселони» і світового футболу закінчилася: Ліонель Мессі все-таки йде з клубу.

Напередодні «Барселона» оголосила, що 34-річний аргентинець змушений піти з клубу через фінансові та структурні перешкоди.

«У результаті Мессі не зможе залишитися в „Барселоні“. Обидві сторони висловлюють жаль, що бажання гравця і клубу в результаті не стали реальністю», — йдеться в пресрелізі «Барселони».


Оскільки контракт між Мессі та «Барселоною» не підписаний, гравець не має причин надалі перебувати в клубі.


«Обидві сторони глибоко жалкують про те, що побажання гравця і клубу в кінцевому підсумку не будуть виконані. „Барселона“ від щирого серця висловлює свою подяку гравцеві за його внесок в розвиток клубу і бажає йому всього найкращого в його особистому та професійному житті»
, — наголосили в клубі.


Контракт Мессі з «Барселоною» закінчився на початку липня, і він став вільним агентом (тобто може перейти у будь-який інший клуб без того, щоб новій команді довелося платити величезні відступні).


Після закінчення контракту Мессі погодився залишитися в каталонському клубі на пониженій зарплаті, але залишиться він чи ні, залежало від того, чи зможе «Барселона» продати інших гравців. Саме в цьому полягала принаймні частина фінансових перешкод, згаданих в пресрелізі.


Мессі намагався піти з «Барселони» минулого року, за рік до закінчення контракту. Тоді він це робив зі скандалом. Але у підсумку вирішив залишитися.


Аргентинець провів в каталонському суперклубі усю кар'єру і виграв з «Барселоною» усі трофеї, які може виграти футбольний клуб.


Де зірка футболу продовжить кар'єру, наразі ще не відомо. Спортивна преса припускає, зокрема, що Мессі може перейти в англійський клуб «Манчестер Сіті», до Пепа Гвардіолі, який у 2008-2012 роках тренував «Барселону» з аргентинцем в складі і дуже добре ставиться до Ліонеля.

Коментарі

Інші новини по темi