Повідомити про помилку

Наступник Ангели Меркель у ХДС Фрідріх Мерц виступив за постачання зброї Україні

23 грудня 2021 20:00
Події
views 395
shares 1
comments 0
Підписуйтесь на наш Telegram telegram Підписатися

Ймовірний наступник Ангели Меркель на посаді лідера Християнсько-демократичного союзу (ХДС) німецький політик Фрідріх Мерц виступив за постачання зброї для України. Він заявив, що це буде рішучою відповіддю російському президенту Володимиру Путіну.

В інтерв'ю виданню Frankfurter Allgemeine Sonntagszeitung у четвер, 23 грудня, політик зазначив, що з урахуванням нової можливої загрози для української держави з боку РФ, запит країни на постачання озброєння є «безперечно прийнятним».

«Аж до питання про те, чи можна допомогти Україні протистояти такій загрозі за допомогою оборонної зброї», — зазначив Мерц.


Він також назвав запити України на постачання зброї з Німеччини прийнятними з урахуванням можливої ескалації.

«Запити України на таку зброю, без сумніву, є прийнятними з урахуванням масового розміщення військ російською армією на її східному кордоні», – сказав німецький політик.

Мерц додав, що у зв'язку з розміщенням російських військ та техніки на кордоні з Україною, Путіну потрібно дати «чітку та рішучу відповідь». На його думку, такою відповіддю може стати надання країні «необхідного озброєння для протистояння загрозі.»

Коментарі

Інші новини по темi