Повідомити про помилку

Ангела Меркель зустрінеться із Володимиром Зеленським у Києві

9 серпня 2021 13:38
Політика
views 215
shares 0
comments 1
Підписуйтесь на наш Telegram telegram Підписатися

Канцлерка Німеччини Ангела Меркель приїде до Києва. Вона проведе зустріч з президентом України Володимиром Зеленським. Про це розповів радник глави Офісу президента Михайло Подоляк.

 «У нас немає сумнівів, що він буде вельми змістовним. Тематичне наповнення візиту цілком прозоре. Це і питання, що стосуються переговорів про мир на Донбасі, і питання, що стосуються безпеки в ширшому сенсі, зокрема і в газовій сфері», ㅡ вказав Подоляк.

Планується, що Меркель та Зеленський обговорюватимуть теми безпеки, двосторонніх відносин та інші актуальні питання, зазначив речник президента Сергій Никифоров.


Попередньо узгоджена дата візиту — 22 серпня. Зазначимо, це може бути тема «Північного потоку-2», який, як прогнозують в Росії, добудують за декілька тижнів.

Нагадаємо, що остання на цей час зустріч Зеленського і Меркель відбулася 12 липня в Німеччині і тривала понад чотири години.

Після зустрічі Зеленський і Меркель вийшли на брифінг до ЗМІ. Канцлерка пообіцяла, що Німеччина передасть Україні 1,5 млн доз вакцини проти коронавірусної інфекції, заявила про необхідність імплементації «формули Штайнмаєра» в українське законодавство і сказала, що Україна для Німеччини залишається країною для транзиту газу, «навіть у разі, якщо „Північний потік – 2“ добудують».

Зеленський підкреслював, що «Північний потік – 2» – це велика загроза, яка вміло ховається під маскою економічного проєкту. Президент вважає, що питання цього трубопроводу мають обговорювати на зустрічі лідерів «Нормандської четвірки» і що Україні необхідні гарантії ЄС щодо енергетичної безпеки.

Також Зеленський закликав «усі країни» чинити тиск на Росію, щоб домогтися проведення саміту лідерів «Нормандської четвірки», і виступив за залучення США у процес перемовин щодо врегулювання конфлікту на Донбасі.

Коментарі

Інші новини по темi