Повідомити про помилку

Лукашенко розповів, що Меркель зверталася до нього виключно як до президента Білорусі

22 листопада 2021 21:05
Політика
views 1029
shares 0
comments 0
Підписуйтесь на наш Telegram telegram Підписатися

Самопроголошений президент Білорусі Олександр Лукашенко заявив, що на Заході його вважають повноправним президентом, а решта його мало цікавить. Висновок про свою легітимність диктатор зробив на підставі двох телефонних розмов з в. о. канцлера ФРН Ангелою Меркель, які відбулися минулого тижня. Про це Лукашенко розповів у нещодавньому інтерв'ю для BBC.

«Що стосується, як вона до мене зверталася, я, звичайно, можу вам це сказати, вас це не влаштує. Візьміть стенограму у німців і подивіться, як до мене зверталася. Виключно „пан президент“. А я до неї звертався „пані канцлер“, — зазначив Лукашенко.


Він заявив, що його зовсім не турбує, чи вважають його легітимним білоруським лідером на Заході.

„Пан президент у Білорусі – він же пан Лукашенко. Послухайте, мені наплювати на те, що в Євросоюзі ви думаєте про президента Білорусі. Мене обирав не Євросоюз. Ви мене не визнаєте чверть століття. Мене обирає білоруський народ«, – зазначив Лукашенко.

Нагадаємо, раніше в Польщі заявили, що переговори канцлера Меркель з Лукашенком щодо міграційної кризи були передчасними, оскільки Захід не визнає його президентом.

Україна теж не вважає його легітимним президентом Білорусі.

Коментарі

Інші новини по темi