Повідомити про помилку

В Росії масшутинг: чоловік з дробовиком зайшов до університету та вбив 8 осіб, ще 19 поранено

20 вересня 2021 14:28
Росія
views 1012
shares 0
comments 0
Підписуйтесь на наш Telegram telegram Підписатися

Про це повідомляють російські ЗМІ, зокрема permnews.ru.

Вранці 20 вересня студенти Пермського державного університету повідомили про постріли в навчальному корпусі на вулиці Генкеля на четвертому поверсі. По поверху ходив молодий чоловік з рушницею та стріляв.

Інформація про стрілянину в університеті з'явилася в соціальних мережах. Працівники університету підтвердили, що в будівлі знаходиться людина з рушницею.

До редакції надійшло відео від очевидців, на якому видно, як озброєна людина йде по території університету в корпус.

Частина студентів тікала з корпусу, вистрибуючи через вікна. 

«Близько 11 години невідома особа проникла на територію кампусу Пермського університету з травматичною зброєю і відкрила стрілянину на вулиці. Відомо про чотирьох постраждалих. Всі служби міста та університету приведені в готовність. Інформацію будемо повідомляти. Будь ласка, будьте обережні „, — повідомлялось в офіційній групі університету в мережі.

Пізніше повідомили, що нападник був озброєний гладкоствольною рушницею Huglu 12 калібру. 

«У понеділок невідомий увійшов до будівлі університету і відкрив вогонь з вогнепальної зброї. Частина студентів закрилася від нападника в аудиторіях вузу. Деякі учні вистрибнули з вікна. На місце слідують правоохоронці „, — сказало джерело ТАСС в силових структурах.

«Я встигла забігти в гуртожиток. Нас тут закрили. Сиджу в кімнаті під ліжком. Скрізь поліція, заборонили дивитися у вікно, сказали закрити штори. Сказали, щоб ми не виходили і сиділи тут» — розповіла студента в коментарі 59.RU

Ще одному студенту вдалося врятуватися в ліфті:

«У мене закінчилася пара, об 11:20 ми спускалися в ліфті на перший поверх, — каже молодий чоловік. — В цей час відкрилися двері ліфта, забігли дві дівчинки і почалася стрілянина. Ми різко їх затягли в ліфт, поїхали наверх на п'ятий поверх, забарикадувалися і сиділи в аудиторії близько години

«РИА Новости» розкрили ім'я нападника.  За інформацією видання це 18-річний студент юридичного факультету Тимур Бекмансуров. Він загинув від вогнепального пранення після затримання.

Газета.ру розповідає, що стрілка знешкодив молодший лейтенант Костянтин Калінін. 

За словами Калініна, він разом зі своїм напарником займався оформленням ДТП, коли в кабінет забіг очевидець і розповів, що поруч з навчальним закладом стріляють. Тоді поліцейські попрямували на місце події. Калінін попрямував до будівлі, звідки були чутні постріли, а його напарник організував евакуацію.

«Побачив, як озброєний молодик спускається. Крикнув йому „Кидай!“, Після чого він направив зброю на мене і зробив постріл. Після чого я застосував вогнепальну зброю. Молодий хлопець впав, підбігши до нього, я зафіксував рухи, прибравши рушницю, патрони і ніж в сторону. Після чого почав надавати медичну допомогу „, — розповів він.

У Росгвардії прокоментували, що той володів зброєю на законних підставах. 

Перед нападом стрілок нібито опублікував в соцмережах маніфест, в якому заявив, що лише «одиниці з вас заслуговують існування». Зараз його сторінка в ВК заблокована.

«Визначився з датою, буду висуватися 20 вересня. Поки намагаюся вивчити проходи між корпусами, благо в цьому мені допомагає їх додаток з детальним планом території університету ... Я ненавиджу себе, але я хочу заподіяти біль усім хто встане на моєму шляху. Я ненавиджу себе, але я хочу заподіяти біль усім хто встане на моєму шляху. Дзвін став ще сильніше, нібито мою голову здавлюють лещата. Не покидає відчуття того, що все навколо всього лише сон. Не бачу сенсу писати щось ще. Під кінець можу сказати, що я не перший і далеко не останній. Вас не врятує заборона зброї, вас будуть вбивати машинами, бомбами, ножами, всім, що попадеться під руку. Такі покидьки як я, будуть знищувати все навколо вас„, — цитує його заяву ProPerm

Теги

Коментарі

Інші новини по темi