Повідомити про помилку

Нацгвардієць розстріляв караул на «Південмаші»: п'ятеро загиблих, стільки ж поранено

27 січня 2022 14:11
Події
views 2658
shares 0
comments 0
Підписуйтесь на наш Telegram telegram Підписатися

Про масове вбивство повідомили у Нацгвардії.

 27 січня, близько 3:40 ранку на території Південного машинобудівного заводу нацгвардієць-строковик 2001 року народження Артемій Рябчук вбив п'ятьох своїх колег та поранив ще стількох же. Солдат розстріляв інших нацгвардійців з автомата Калашникова.

Після цього він зник з місця злочину. У місті оголосили план «Сирена». Підозрюваного затримали за 30 км від місця злочину.

Затримання відбулося о 09:30 на вул. Крайній у м. Підгороднє. 

«За моїм наказом буде створена комісія по вивченню обставин, які могли привести до таких дій 21-річного військовослужбовця, якого призвали для того, щоб навчити як боронити країну і дбати про безпеку, а не для того, щоб він розстрілював своїх колег. Також будуть вивчатися обставини проходження Артемом Рябчуком військово-медичної комісії, його психічний стан на момент видачі допуску до зброї. Після вивчення умов та обставин що призвели до трагедії будуть зроблені висновки. В тому числі кадрові», — прокоментував трагедію міністр внутрішніх справ Денис Монастирський.

Наразі відомо імена жерт злочину. Це старший лейтенант Буганов Олександр Олександрович (НГУ); молодший сержант Драган Олександр Олександрович (НГУ); старший солдат Левківський Артем Володимирович (НГУ); солдат Чернік Леонід Леонідович (НГУ) та Лебединець Віра Сергіївна (контролер КПП, відомча воєнізована охорона).

Стан 4 з 5 поранених задовільний. У п'ятої пораненої важке кульове поранення живота. Лікарі надають п'ятій потерпілій усю необхідну допомогу та проводять поетапні оперативні втручання.

Коментарі

Інші новини по темi