Повідомити про помилку

Мер Полтави Олександр Мамай потрапив у «Миротворець» за повторення тез пропагандистів РФ

7 грудня 2021 13:05
Події
views 2068
shares 22
comments 0
Підписуйтесь на наш Telegram telegram Підписатися

Мер Полтави Олександр Мамай потрапив до бази сайту «Миротворець» за висловлювання про «братовбивчу війну». Таким чином, міський голова повторив тезу російських пропагандистів про «громадянську війну».

Відповідні дані були внесено в базу 5 грудня. «Миротворець» назвав його «посібником терористів і російських окупантів».

«Посібник терористів та російських окупантів; поширення кремлівської пропаганди; участь у актах гуманітарної агресії проти України; участь у пропагандистських заходах Росії (країна-агресор) проти України», – йдеться у картці на Мамая.


Нагадаємо, в інтерв'ю телеканалу «НАШ» Олександр Мамай сказав, що на Донбасі «брат іде на брата». Також, на його думку, на сході України воюють дві наддержави – Росія і США. 

Слова мера, який сказав про «братів», обурили українців. Мамай ніби «не помічає», що на Донбасі перебувають російські найманці. Позиція політика досить провокаційна, адже він намагався звинуватити у війні США, а не країну-агресора — РФ.

Обурені українці пропонують меру поїхати на Донбас і наочно побачити війну, про яку він говорив, ніби забувши про агресію Росії.

Заяву про «братів» мер зробив на тлі накопичення військ Росії біля кордонів Україна.

Зі схожими заявами про «громадянську війну» неодноразово виступають російські пропагандисти і керівництво країни-агресора.

Коментарі

Інші новини по темi