Повідомити про помилку

Еммануель Макрон провів переговори з Володимиром Путіним і зателефонував Володимиру Зеленському

20 лютого 2022 18:26
Події
views 494
shares 0
comments 0
Підписуйтесь на наш Telegram telegram Підписатися

Президент України Володимир Зеленський і французький президент Еммануель Макрон провели переговори на тлі загострення на Донбасі. Сторони виступили за скликання термінового засідання Тристоронньої контактної групи і введення режиму тиші. Про це стало відомо з Twitter Зеленського.

 

«Виступаємо за активізацію мирного процесу. Підтримуємо невідкладне скликання ТКГ і негайне запровадження режиму тиші», – наголосив Зеленський.

 

За останню добу для політиків це стало другою телефонною розмовою. Під час дзвінка ввечері 19 лютого вони обговорювали загострення на Донбасі. Зокрема, кроки, які потрібно зробити для негайної деескалації, а також шляхи політико-дипломатичного врегулювання.

 


Також, відбулася чергова розмова президента Франції Еммануеля Макрона із главою Росії Володимиром Путіним.

 

Зазначається, що переговори розпочалися об 11:00 за московським часом і тривали 1 годину 45 хвилин. У Парижі їх називали «останнім можливим і необхідним зусиллям, щоб уникнути великого конфлікту в Україні».

 

За повідомленнями росЗМІ, Путін у телефонній розмові з Макроном вказав на нібито серйозне занепокоєння через «різке погіршення обстановки на лінії зіткнення на Донбасі». Також він висловив переконання, що Київ «лише імітує переговорний процес», але водночас «вперто відмовляється від реалізації Мінських домовленостей». Крім того, глава держави-агресора заявив, що «за ескалацією на Донбасі стоять провокації київських військових».

 

Зі свого боку в Єлисейському палаці запевнили, що Макрон і Путін домовилися про «інтенсивну роботу», щоб забезпечити проведення найближчим часом зустрічі Тристоронньої контактної групи (ТКГ) «для досягнення припинення вогню в Україні».

 

 

«Необхідно приділити першочергову увагу дипломатичному вирішенню нинішньої кризи і зробити все можливе для її досягнення. Найближчими днями і тижнями вестиметься напружена дипломатична робота», – йдеться у розшифровці телефонної розмови французького та російського лідерів, про яку пише Sky News.

 

Наголошується, що ці переговори мають «зробити можливим прогрес» для досягнення «зустрічі на найвищому рівні з метою визначення нового порядку миру та безпеки в Європі». Для проведення цієї роботи в серйозних умовах глави Франції і РФ «взяли на себе тверді зобов'язання вжити всіх корисних дій, щоб уникнути ескалації, зниження ризиків і збереження миру».

Коментарі

Інші новини по темi