Повідомити про помилку

Михайло Макарук: росіяни понесли великі втрати на Херсонщині, однак здебільшого серед мобілізованих

15 листопада 2022 14:19
Події
views 989
shares 19
comments 0
Підписуйтесь на наш Telegram telegram Підписатися

Боєць ЗСУ, спікер Демократичної Сокири з питань інформаційної безпеки Михайло Макарук в ефірі 5 каналу заявив, що на Херсонському напрямку росіяни понесли великі втрати, однак здебільшого cеред мобілізованих та сепаратистів.

Про це повідомляє пресслужба ДемСокири.

«Ми можемо тільки говорити про аналіз „сєпарських“ пабліків і вони наповнені емоціями про тотальну зраду, постійне бомбардування реактивною і ствольною артилерію переправ, про хаотичність виходу військ, про втрату значної частини військ під час переправи та під час того, як вони стояли. Ми будемо розуміти кількість втрат після повної деокупації Херсона», — зауважив він.

Росіяни відрапортували, що операція по виведенню військ закінчена успішно для внутрішньої аудиторії тим що вони підірвали Антонівський міст. Проте вони показали кадри, де по переправі йдуть люди, там де мала б виводитись техніка. Відео було зроблено раніше, ніж вони повідомляють, зауважив експерт.

«Вони отримають значні втрати, проте в „мобіках“ і „сєпарах“. Основні сили ВДВ і спецназу вони намагались вивести в першу чергу», – підкреслив боєць ЗСУ.

Він спрогнозував, що ці сили можуть бути перекинуті на відновлення та поповнення на території Республіки білорусь.

«І варіант нападу на Київ чи спроба атаки на західноукраїнські області не відміняється. Або на найгарячіший напрямок – Бахмут, який має величезне стратегічне і ідеологічне значення», — cказав Макарук.

Негативний момент – вони масово мінують дороги, об'єкти інфраструктури. Ми маємо перш за все берегти особовий склад, оскільки це наші воїни, їхнє життя і здоров'я є найдорожчим скарбом для нашої держави. Тому все відбувається згідно стратегічного плану наступу наших військ.

Коментуючи ймовірність бунту серед російських військових Макарук сказав:

«У слимаків немає характеру. В бунт не переросте, буде невдоволення, невиконання наказів. Вони просто пригонять чергову армію Кадирова, яка буде „гвалтувати“ тих кто виконує та не виконує накази, щоб було неповадно так робити. І це погіршить їх моральний стан ще гірше. Зараз в російському суспільстві виникла дискусія: а за що ми воювали і стільки пацанів загинуло, якщо ми здали єдиний обласний центр який ми захопили?», — підсумував Михайло Макарук.

Коментарі

Інші новини по темi