Повідомити про помилку

Українки Лузан та Четверікова виграли «золото» чемпіонату світу з веслування на байдарках і каное

18 вересня 2021 15:04
Спорт
views 125
shares 1
comments 0
Підписуйтесь на наш Telegram telegram Підписатися

Українки Людмила Лузан і Анастасія Четверикова виграли золоту медаль чемпіонату світу з веслування на байдарках і каное, який цими днями проходить у Копенгагені (Данія). Наші співвітчизниці стали найкращими на дистанції 500 метрів у каное-двійці.

У фінал каное-двійок Лузан та Четверікова відібралися з найкращим часом у кваліфікації. Вони випередили найближчих переслідувачок із білорусі — Альону Наздрову і Надзєю Макарчанку на 0.25 секунди.

Саме конкуренція українок та білорусок була визначальною у контексті боротьби за «золото». Китай не делегував спортсменок на чемпіонат світу, у той час як ще одні претендентки на «золото» з Канади відправили не основний склад.

На фініші 500-метрівки Лузан та Четверікова показали час 1:55.85 хвилин, випередивши білорусок на 1.26 секунди. А ось третє місце у напруженій боротьбі дісталося веслувальницям із Куби, які випередили Угорщину лише на 0.07 секунди.

Каное-двійка. 500 метрів, жінки

  1. Україна (Людмила Лузан / Анастасія Четверікова) — 1:55.85 хв
  2. Білорусь — 1:57.12 хв
  3. Куба — 1:57.70 хв

Медаль Лузан та Четверікової стала історичною для України. До цього часу ніхто із українок у веслуванні на каное не здобував медалі на рівні чемпіонаті світу.

Загалом це «золото» — восьме в історії України на чемпіонатах світу. І перше саме у жіночому каное.


Теги

Коментарі

Інші новини по темi