Повідомити про помилку

Європейський Союз ввів нові санкції проти режиму Лукашенко

10 серпня 2021 14:55
Політика
views 522
shares 0
comments 0
Підписуйтесь на наш Telegram telegram Підписатися

Білоруська влада розплачується за свої злочини проти своїх співвітчизників. Європейський Союз слідом за Великобританією і США ввів санкції проти Білорусі за фальсифікацію виборів у 2020 році режимом Лукашенка і репресії проти власного народу.

У Брюсселі заявили, що солідарні з Британією, США та Канадою щодо підтримки білоруського народу. Там також пообіцяли і далі чинити тиск на режим Лукашенка, поки «всі політв'язні не будуть звільнені, а в Білорусі не почнеться осмислений діалог і не відбудуться вільні і незалежні вибори».

У списку санкцій ЄС потрапив білоруський олімпійський комітет. Також обмеження стосуються бізнесменів і компаній, зокрема одного з найбільших білоруських держпідприємств — «Бєларуськалій». 


Що накоїв Лукашенко в Білорусі:

- Лукашенко очолив в черговий раз Білорусь в серпні минулого року за підсумками президентських виборів. Щоправда, їх не визнав цивілізований світ, в тому числі і Україна, а самого Лукашенка називають тепер самопроголошеним лідером і диктатором. Після цього в Білорусі почалися місяці масових протестів, а за гратами побували тисячі білорусів, які мирно протестували проти чинного режиму.

- Витівка з примусовою посадкою літака Ryanair взагалі шокувала світ — країни Європи заборонили польоти над Білоруссю. Режим Лукашенка нарвався на санкції Євросоюзу, обмежувальні міри готує навіть Україна.

- Лукашенко пішов ще далі — підписав закон «Про зміну законів щодо захисту суверенітету і конституційного ладу», яким дозволив залучати армію до боротьби з протестами.
 

Коментарі

Інші новини по темi