Повідомити про помилку

Ляшко зробив заяву щодо ймовірності локдауну

6 серпня 2021 11:50
Здоров’я
views 667
shares 0
comments 0
Підписуйтесь на наш Telegram telegram Підписатися

В Україні може не бути нового локдауну. Це можливо, якщо вакцинується якомога більше людей. Про це заявляє глава МОЗ Віктор Ляшко в ефірі «ТСН.Ранок».

«Чи чекати локдауна, чи не чекати? Я пропоную не чекати. Я пропоную піти до пункту вакцинації і зробити щеплення, щоб в Україні не було локдауну», — сказав Ляшко.


За його словами, школи в Україні у новому навчальному році закривати не планують, навіть в разі значного поширення коронавіруса та попаданні регіону в «помаранчеву або «червону зони карантину.

Втім
, це буде можливо лише якщо 80% вчителів будуть вакциновані проти коронавіруса. Такі ж правила діятимуть і для установ культури. Зараз в Україні є 6 млн доз вакцин різних виробників. Тому глава МОЗ закликає українців вакцинуватися проти коронавіруса і убезпечити себе від важкого перебігу або смерті.
 

Раніше глава Комітету Верховної Ради з питань здоров'я нації, медичної допомоги та медичного страхування Михайло Радуцький заявив, що в Україні поступово погіршується епідеміологічна ситуація з коронавірусом і спалах хвороби може статися протягом двох тижнів. У зоні ризику Дніпропетровська, Одеська, Донецька, Житомирська, Закарпатська та Хмельницька області. 

Нагадаємо, що також головний санітарний лікар України Ігор Кузін оцінив можливість введення нового локдауну в країні через штам коронавірусу «Дельта».

Коментарі

Інші новини по темi