Повідомити про помилку

У Києві зупинили кортеж Киви за порушення ПДР: поліція запідозрила підробку документів

1 листопада 2021 17:07
Ілля Кива
views 6628
shares 22
comments 0
Підписуйтесь на наш Telegram telegram Підписатися

Про це повідомляє Бабель з поиланням на речницю поліції Юлію Гірдвіліс.

У Києві 1 листопада на Столичному шосе правоохоронці зупинили кортеж нардепа від ОПЗЖ Іллі Киви за порушення правил дорожнього руху. 

Під час перевірки водійських документів патрульні знайшли документи з ознаками підробки.

Після складання протоколу нардепа відпустили.

Відео з місця події та коментар Іллі Киви за посиланнями.

Спершу медіа почали публікувати інформацію, що депутата затримали для вручення підозри, однак у Державному бюро розслідувань в коментарі Бабелю спростували цю інформацію.

ЗРечниця поліції розповіла, що під час перевірки документів водія поліція знайшла документи з ознаками підробки. Правоохоронці викликали слідчу-оперативну групу, тож далі триватиме перевірка, яка в результаті дасть свою правову оцінку. Водночас патрульні склали адмінпротокол на Киву за порушення ПДР.

Сам Кива назвав це затримання «черговим провалом влади, яка шукає можливості для його дискредитації». Він зазначив, що поліція вважала документи на авто незаконними, але перевіривши їх, відпустила нардепа. Нагадаємо, інакше поліцейські вчинити не могли через недоторканність.

«Сьогодні вони хотіли підкинути мені заборонені предмети та речі для подальшого кримінального переслідування. Ще одна штанга влади, як загалом і в усьому, за що вони беруться„, — написав нардеп.

Пізніше поліція заявила, що близько 11:00 помітила на Столичному шосе автомобілі Toyota та Mercedes, що рухалися у крайній лівій смузі при двох вільних правих, чим і порушували правила дорожнього руху.

На вимогу поліцейських зупинитись водії не реагували та продовжували рух, однак патрульним все ж вдалось їх зупинити.

В одному з авто і перебував нардеп.

Під час перевірки документів виявилося, що державний номерний знак на Toyota не відповідає реєстраційним документам. На водія склали адмінпротокол через знак, а також відмову зупинися на вимогу поліції та керування без документів (водій відмовився їх показувати).

На водія Mercedes склали адмінпротокол за те, що також не зупинявся на вимогу поліцейських.

Коментарі

Інші новини по темi