Повідомити про помилку

Ілля Кива хоче позбавити акредитації в Раді журналіста, якого там обматюкав

13 грудня 2021 16:41
Ілля Кива
views 2050
shares 4
comments 0
Підписуйтесь на наш Telegram telegram Підписатися

Про це пише «Детектор Медіа».

Народний депутат від «Опозиційної платформи – За життя» Ілля Кива звернувся до Комітету Верховної Ради з питань свободи слова щодо позбавлення журналіста Bihus.info Данила Мокрика акредитації при Верховній Раді України.

Комітет розгляне питання на засіданні 15 грудня.

Сам журналіст Данило Мокрик отримав запрошення на це засідання і планує бути присутнім.

Кива звинувачує журналіста в грубому порушенні журналістської етики та розповсюдженні відверто неправдивої інформації.

Нагадаємо, 1 грудня проєкт Bihus.info випустив матеріал, де Данило Мокрик продемонстрував фотографії грошей та золота, нібито знайдених під час обшуку в будинку Киви. Згодом редакція вибачилась та визнала, що частина цих світлин, отриманих від джерела в правоохоронних органах, стосується іншої справи.

У лютому 2021-го у кулуарах Верховної Ради Ілля Кива обматюкав Данила Мокрика, який запитав у нього про відмивання грошей через конвертаційні центри.

Редакція Bihus.info через це поскаржилася поліції, Комітету Верховної Ради з питань свободи слова й Комітету з питань регламенту та депутатської етики. Останній не знайшов правових підстав для покарання нардепа.

Також ДБР за заявою Мокрика відкрило провадження про перешкоджання журналістам, яких не пустили на захист кандидатської дисертації Іллі Киви. 

Коментарі

Інші новини по темi