Повідомити про помилку

Україна закупить медичний кисень у Польщі через зупинку українських заводів

22 жовтня 2021 18:12
Коронавірус
views 1842
shares 6
comments 4
Підписуйтесь на наш Telegram telegram Підписатися

Головний санітарний лікар країни Ігор Кузін у четвер, 21 жовтня, заявив, що два найбільших виробники кисню в Україні зупинили роботу на регламентні роботи.

За його словами, одна з особливостей штаму коронавірусу «Дельта» — це висока потреба хворих пацієнтів у кисні. Тому зараз навантаження зростає в рази.

«Два основних виробника кисню, які працюють в країні, зупинилися на регламентні роботи. Тому зараз в екстреному режимі проводиться робота з пошуку альтернативних джерел поставок кисню. І ті перебої, що іноді виникають на рівні областей, вирішуються в ручному режимі„, — розповів Кузін у четвер.

Він підкреслив, що в країні немає істотного дефіциту кисню, а у МОЗ сподіваються, що найближчим часом вирішать проблему.

Читайте також: Карантин відмінять за повної вакцинації 70% населення — Ляшко

22 жовтня у МОЗ повідомили, що закуплять кисень в Польщі.

Про це заявив міністр охорони здоров'я Віктор Ляшко.

За його словами, поставки становитимуть близько 240 тонн на тиждень. Ляшко підкреслив, що до планових робіт на заводах із виробництва кисню готувалися і знайшли їм заміну.

«Штам „Дельта“ — він несподіваний і непрогнозований. Споживання кисню в лікарнях зростає в рази. У деяких — в десятки разів. Є міста, де споживання кисню сягає сьогодні 45-50 тонн на добу. Сумарний необхідний розрахунковий кисневий потік в країні сьогодні — 977 тисяч літрів на хвилину„, — пояснив міністр.

Коментарі

Інші новини по темi