Повідомити про помилку

Дмитро Кулеба здійснить візит до Великої Британії

8 грудня 2021 12:25
Політика
views 138
shares 0
comments 0
Підписуйтесь на наш Telegram telegram Підписатися

Міністр закордонних справ України Дмитро Кулеба 8-9 грудня здійснить візит до Великої Британії. Відбудеться підготовче засідання Діалогу стратегічного партнерства України та Британії. Про це повідомляє пресслужба МЗС.

Глави української та британської дипломатій проведуть підготовче засідання Діалогу стратегічного партнерства України та Великої Британії. Діалог стратегічного партнерства є новим форматом в українсько-британських відносинах і започатковується відповідно до всеосяжної угоди, що була підписана в жовтні 2020 року в Лондоні Президентом України Володимиром Зеленським та Прем'єр-міністром Великої Британії Борисом Джонсоном. 


Дмитро Кулеба та Ліз Трасс обговорять кроки задля зміцнення українсько-британських відносин в політичній, торговельній, економічній, безпековій та оборонній сферах.

Глава МЗС України окремо порушить питання лібералізації візового режиму для українських громадян.

У засіданні Діалогу стратегічного партнерства також візьмуть участь представники галузевих міністерств та відомств України та Великої Британії, які узгодять напрями подальшої взаємодії як на двосторонньому рівні, так і в рамках міжнародних організацій. 

Під час візиту Дмитро Кулеба та Ліз Трасс проведуть окремі двосторонні переговори, ключовими темами яких стануть консолідація підтримки України на тлі агресивних дій Росії, енергетична безпека, спільна протидія викликам в ширшому Чорноморському регіоні. 

Програма візиту також передбачає виступ міністра на заході, присвяченому інвестиційним можливостям України, та спілкування зі ЗМІ.

Коментарі

Інші новини по темi