Повідомити про помилку

Кулеба про ймовірність використання РФ фейкового відео для агресії: «зовсім не здивовані»

4 лютого 2022 12:30
Події
views 204
shares 0
comments 0
Підписуйтесь на наш Telegram telegram Підписатися

Голова МЗС України Дмитро Кулеба відреагував на публікацію США про підготовку фейку Росії. За його словами, українська сторона цьому зовсім не здивована, оскільки у спробах дискредитувати Україну РФ не зупиняється ні перед чим.

Про це глава МЗС розповів на брифінгу, який транслювався у Facebook Міністерства закордонних справ. Він зазначив, що Київ одержав відповідну інформацію ще до того, як вона з'явилася у ЗМІ.

«Ми з 2014 року бачили багато підступних дій Російської Федерації, ми бачили, що вони ні перед чим не зупиняються, коли намагаються щось підробити та звинуватити у чомусь Україну», – заявив Кулеба.

Він наголосив, що викриття таких планів Росії дуже важливо для того, щоб їм можна було запобігти. За словами міністра, співпраця України з американськими спецслужбами продовжиться, щоб і надалі дізнаватися про подібні наміри РФ.


Зазначимо, вчора західні ЗМІ повідомили, що Росія планує сфабрикувати привід для вторгнення в Україну. Зокрема, нібито Москва має намір використати фейкове відео з нападом на російську територію або російськомовних на Донбасі.

У президента Росії Володимира Путіна заявили, що раніше озвучувалися схожі ідеї.

«Це не перша подібна обіцянка. Раніше схоже теж озвучувалися. Але так нічого і не було», — зазначив прес-секретар президента Росії Дмитро Пєсков.

Коментарі

Інші новини по темi