Повідомити про помилку

Кулеба підтвердив, що Росія знову нарощує війська та техніку на кордоні

12 листопада 2021 10:19
Події
views 245
shares 0
comments 0
Підписуйтесь на наш Telegram telegram Підписатися

Голова МЗС України Дмитро Кулеба заявив, що Росія може прагнути до просування на територію України. Про це стало відомо з інтерв'ю міністра для ABC News

За словами міністра, на кордоні з Україною зосереджені російські війська і техніка, що може свідчити про те, що російський уряд «шукає можливість просунутися далі» на українську територію.

«Ми не хочемо нікого лякати, але ми повинні зберігати пильність. Ми дуже занепокоєні, але послухайте – коли ви 7 років живете поряд з Росією в збройному конфлікті, ви ніби вчитеся непокоїтися. Ви до цього звикаєте», — заявив глава МЗС.


Він підкреслив, що з такою інфраструктурою, розташованою вздовж нашого кордону, Росії не знадобиться багато часу, щоб вдатися до наступальних дій, якщо вона вирішить це зробити.

«Наша мета та наше завдання – зробити все можливе, щоб перешкодити Росії зробити це„, – додав Кулеба.

Говорячи про підсумки проведених зустрічей у США, Кулеба зазначив, що американська влада показала, що готова не тільки говорити, а й діяти.

«Сполучені Штати готові не тільки говорити, а й діяти, діяти, щоб стримувати Росію і зміцнювати здатність України захищати себе», — сказав він.

Коментарі

Інші новини по темi