Повідомити про помилку

Росія може почати свій напад на Україну з Азовського моря, — Кулеба

26 грудня 2021 10:47
Політика
views 544
shares 0
comments 0
Підписуйтесь на наш Telegram telegram Підписатися

Міністр закордонних справ України Дмитро Кулеба заявив, що Росія диктує ситуацію з безпекою в Азовському морі. Американська розвідка не виключає, що напад Росії на Україну може початися саме з Азовського моря. Про це повідомляє The Washington Post.

Від початку війни на Донбасі росіяни намагаються встановити свої правила гри на Азовському морі. Воно стане однією зі стратегічних точок для Росії в разі війни.

«Із погляду безпеки в Азовському морі домінує Росія. А в разі війни воно активно використовуватиметься для тиску на наші південні міста на березі Азова», – вважає Кулеба.

Він додав, що на сьогодні Російська Федерація «диктує ситуацію в Азові та переважно використовує його як театр військових дій».

«У нинішніх обставинах, звичайно, Росія диктує ситуацію в Азові та в основному використовує її як театр військових дій», — сказав Кулеба.


Додамо: у грудні РФ повідомляла про військові навчання – стрільби – в Азовському морі. У зв'язку з цим, як стверджували у Кремлі, військовими було перекрито майже 70% акваторії.

«А у разі війни вони будуть активно використовувати це для чинення тиску на наші південні міста на Азовському узбережжі», — сказав Кулеба.

Як пише WP, сьогодні є підстави, щоб вважати, що берег Азовського моря становить для Росії значну стратегічну та економічну цінність. Захоплення берегу Азову дозволить Росії з'єднатися суходолом з окупованим Кримом, а також дозволить взяти під контроль портові міста Маріуполь та Бердянськ.

Україна втратила більшість свого флоту в результаті окупації Криму, проте, як наголосив секретар Ради нацбезпеки і оборони Олексій Данілов, можливий російський напад будуть відбивати нові протикорабельні ракети «Нептун», які українська армія замовила минулого року.

Коментарі

Інші новини по темi