Повідомити про помилку

Дмитро Кулеба обговорив з главою МЗС Британії Ліз Трасс російську агресію проти України

4 січня 2022 21:04
Політика
views 272
shares 21
comments 0
Підписуйтесь на наш Telegram telegram Підписатися

Міністр закордонних справ Дмитро Кулеба поспілкувався із головою МЗС Великої Британії Ліз Трасс. Про це повідомляє пресслужба МЗС.

«Глави української та британської дипломатій скоординували позиції України та Великої Британії на тлі агресивних дій Російської Федерації та дипломатичних переговорів, що відбуватимуться у різних форматах найближчими тижнями по лінії НАТО, ОБСЄ та ЄС», – йдеться в повідомленні.

Вказано, що глава МЗС Британії запевнила в непохитній підтримці нашої держави в протидії російській збройній агресії та наголосила на відданості принципу «жодних рішень про Україну без України».


Вона також поінформувала про підходи Лондона до переговорів Росія-НАТО та консультацій з ЄС щодо нових жорстких санкцій задля стримування Росії від подальшої агресії.

«Разом ми впевнено рухаємося до втілення запропонованого Україною в листопаді комплексного пакета стримування Росії від нової хвилі війни в Європі. Пакет стримування включає політичний, економічний та безпековий рівні. Вдячний Великій Британії за лідерську роль в цьому процесі», — зазначив Кулеба.

Разом з тим міністри обговорили підготовку саміту НАТО в Мадриді в червні. Нагадаємо, переговори Росії, США і НАТО щодо «гарантій безпеки» мають пройти цього місяця.

Коментарі

Інші новини по темi