Повідомити про помилку

Прокуратура порушила кримінальне провадження через обстріл Трьохізбенки

28 жовтня 2021 16:43
Події
views 481
shares 0
comments 0
Підписуйтесь на наш Telegram telegram Підписатися

Прокуратура Луганської області порушила кримінальне провадження через вчорашній обстріл Трьохізбенки проросійськими бойовиками на Донбасі. Обстріл було кваліфіковано як порушення законів та звичаїв війни. Про це повідомляє Офіс генпрокурора.

За даними слідства, ввечері 27 жовтня 2021 року незаконні збройні формування, підконтрольні окупаційній владі, обстріляли с. Трьохізбенка Щастинського району Луганської області. Внаслідок відкриття вогню пошкоджено 5 житлових будинків, 1 гаражне приміщення, а також лінію електропередач, що є цивільною інфраструктурою з точки зору міжнародного гуманітарного права.


«Такі дії становлять пряму загрозу життю й здоров'ю мирного населення, суперечать нормам міжнародного гуманітарного права – статті 52 Додаткового протоколу І до Женевської конвенції 1949 року та статті 25 розділу І частини ІІ Гаазької конвенції 1907 року, що вказує на порушення законів та звичаїв війни з боку НЗФ контрольованих Російською Федерацією»
, — заявили в прокуратурі. 


Наразі тривають першочергові слідчі (розшукові) дії. Встановлюються усі обставини вчинення злочину.


Досудове розслідування доручено слідчим 3 управління Головного управління Служби безпеки України в Донецькій та Луганській областях.

Теги

Коментарі

Інші новини по темi