Повідомити про помилку

Переселенцям обмежили розмір відсотків за кредитами

5 серпня 2021 18:20
Політика
views 301
shares 0
comments 0
Підписуйтесь на наш Telegram telegram Підписатися

Президент Володимир Зеленський підписав закон, який обмежує розмір відсотків за кредитами та позиками для переселенців. Документ був схвалений парламентом 14 липня 2021 року. Про це повідомляє Офіс президента.

Закон набуде чинності через місяць з дня його опублікування.
 
Відповідно до закону, загальна сума відсотків за кредитом або позикою переселенця не може перевищувати суму відсотків, нараховану протягом терміну, на який надавався кредит за мінімальною ставкою, визначеною договором.


 
Документ також звільняє від неустойки, відповідальності у вигляді сплати суми боргу та від інших майнових санкцій. Водночас кредитор буде зобов'язаний перерахувати заборгованість впродовж 7 днів після письмового звернення від переселенця.

«Відповідальність за невиконання чи неналежне виконання внутрішньо переміщеною особою кредитних зобов'язань покладається на Російську Федерацію як на державу-окупанта відповідно до норм і принципів міжнародного права», — наголосили в Офісі президента.

Положення документа стосуються кредитних договорів і договорів позики, укладених до 20 лютого 2014 року з внутрішньо переміщеними особами з АР Крим і Севастополя, та до 14 квітня 2014 року – для договорів з ВПО з окупованих територій Донецької та Луганської областей, а також території проведення АТО/ООС.

Коментарі

Інші новини по темi