Повідомити про помилку

Кандидат Байдена на посаду голови Управління валютного контролю США крала в супермаркеті

18 листопада 2021 16:08
За кордоном
views 3084
shares 1
comments 0
Підписуйтесь на наш Telegram telegram Підписатися

Про це розповідає Fox News.

Звіт поліції, який знайшли журналісти Fox News, розкриває подробиці арешту кандидатури президента Джо Байдена на посаду голови Управління валютного контролю США

На цю посаду адміністрація демократів висуває уродженку Казахстану Сауле Омарову.

Омарова народилася в 1966 в місті Уральську (Західно-Казахстанська область, Казахська РСР), навчалася в Московському університеті. була комсомолкою.

У 1991 році за програмою студентського обміну між Московським університетом (де отримала Ленінську стипендію) та Вісконсінським університетом у Медісоні приїхала до США та залишилася там після розпаду СРСР. Омарова, яка вивчала нафтову політику Казахстану з 1992 по 1998 рік.

12 квітня 1999 року Сауле Омарова захистила дисертацію на тему «Політична економія нафти в пострадянському Казахстані» 
Fox News отримав звіт поліції, де детально описується арешт Сауле Омарової, обраного Байдена на посаду керівництва Управління валютного контролю (OCC).

Омарову, якій на той момент було 28 років, заарештували в 1995 році за «роздрібну крадіжку» у T.J. Maxx store в Медісоні, штат Вісконсін. Протокол поліції свідчить, що вона вкрала товари на $214 , перш ніж її спіймали.

У звіті зазначається, що Омарова викрала з магазину чотири пари взуття, дві пляшки одеколону, два ремені та шкарпетки.

Черговий агент служби безпеки крамниці повідомив поліції, що бачив, як Омарова забрала речі, поклавши їх у велику сумку і накривши іншим одягом, щоб приховати вкрадені речі.

Агент охорони засвідчив, що Омарова заплатила за кілька речей на прилавку ювелірних виробів, але «не намагалася заплатити за речі, приховані в її сумочці».

Омарова «негайно попросила надати можливість оплатити речі» і була «співпраця», оскільки агент безпеки сказав, що «підпише скаргу» про те, що речі були вивезені «без його згоди».

Поліцейський, який відповів, зачитав Омаровій її права, від яких вона, згідно з протоколом поліції, «відмовилася», а потім «зізналася у викраденні речей».

«Зазначимо, що я повідомив Омаровій, що вона перебуває під арештом до того, як ознайомився з її правами», – написав офіцер.

Некомерційна організація American Accountability Foundation опублікувала звіт поліції у Twitter.

Білий дім не відповів на прохання Fox News прокоментувати нещодавно отриманий поліцейський звіт, і чи на тлі нових подробиць, вони залишаться відданими підтримці кандидата.

Проте Білий дім захищав кандидатуру Омарової у попередній заяві Fox News у вівторок, заявивши, що кандидатка була «повністю прозорою» щодо інциденту протягом усієї своєї кар'єри, який став «результатом непорозуміння та заплутаної ситуації».

«Білий дім рішуче підтримує цю історичну номінацію„, — сказав речник адміністрації Байдена., коментуючи можливість призначити першого «кольорового» на посаду голови Управління валютного контролю США 

У перевірці відомостей Міністерства юстиції Вісконсіну, раніше отриманої Fox News, зазначено, що Омарова має відкладене кримінальне переслідування в січні 1996 року за звинуваченням, яке було знято через програму Вісконсина для перших злочинців.

Співробітник Сенату, знайомий з цим питанням, підтвердив Fox News, що звинувачення Омарової було розкрито банківському комітету Сенату. Її слухання перед комітетом заплановано на четвер.

Республіканці з Банківського комітету Сенату рішуче виступають проти останнього суперечливого кандидата Байдена Сауле Омарової через її соціалістичні погляди.

Водночас прессекретар голови банківського комітету Сенату Шеррода Брауна, штат Огайо, заявив Fox News, що Омарова «була об'єктом невпинної кампанії наклепу» через звинувачення.

«З тих пір, як цю історичну та висококваліфіковану кандидатуру висунув президент Байден, вона стала об'єктом невпинної кампанії наклепу„, – сказав речник. «Інцидент стався кілька десятиліть тому, і справу проти пані Омарової закрили».

У вересні Байден оголосив, що висуне кандидатуру Омарової на посаду голови агентства Міністерства фінансів, яке контролює всі національні банки та економічні установи по всій країні.

Омарова – професор юридичної школи Корнелла, яка має досвід приватної юридичної практики та працювала в Міністерстві фінансів за колишнього президента Джорджа Буша.

Окрім наукової праці про марксизм та соціалістичні підходи в економіці, вона закликала «покласти край банківській справі, як ми її знаємо„, та збільшити роль регулятора — Федерального резерву в економіці, надавши йому виключне право депозитів на вимогу. Депозитні рахунки до запитання (на вимогу) є стандартними чековими та ощадними рахунками, які мають більшість американців у приватних банках.

Коментарі

Інші новини по темi