Повідомити про помилку

«1000 грн за вакцинацію» дозволили витрачати на ліки українцям віком від 60 років

19 січня 2022 13:40
Економіка
views 2207
shares 0
comments 0
Підписуйтесь на наш Telegram telegram Підписатися

Кабінет міністрів планує розширити сфери діяльності, у яких можна отримати послуги в рамках програми «єПідтримка». Українці віком від 60 років з 24 січня зможуть купити на «ковідну» тисячу ліки.

Відповідний проєкт постанови прийнято на засіданні Кабінету міністрів у середу, 19 січня. Про це стало відомо під час онлайн-трансляції урядового засідання на YouTube.

Купити ліки літні українці зможуть як безпосередньо в аптеці, так і замовити онлайн. У першому випадку треба буде оформити фізичну (не віртуальну) картку в одному із банків-партнерів програми. А ось механізм онлайн покупок невдовзі мають оприлюднити у Міністерстві цифрової трансформації, над яким там працювали останній місяць.


Як зазначається в пояснювальній записці до проекту, «в умовах встановленого Кабінетом міністрів України карантину… потребують підтримки особи віком від 60 років шляхом надання допомоги у розмірі 1 тисячі гривень для придбання лікарських засобів»

Згідно з документом, перелік сфер діяльності та кодів категорії продавця за програмою буде доповнений новою сферою — лікарські засоби.

При цьому особи від 60 років зможуть придбати на «ковідну» тисячу як рецептурні, так безрецептурні ліки.

Нагадаємо, зараз отримати 1 тисячу гривень з держбюджету можуть повнолітні українці, які отримали щеплення двома дозами вакцини. Для цього потрібно мати COVID-сертифікат в мобільному застосунку «Дія».

Сьогодні перелік послуг, на які можна витратити кошти, виглядає наступним чином:

- залізничні та авіаквитки в межах України;

- квитки в кінотеатр, театр, музей або виставковий центр;

- квитки на концерти;

- абонемент в спортзал;

- товари в книжкових магазинах.

Коментарі

Інші новини по темi