Повідомити про помилку

В канадському Ванкувері передмістя опалюватимуть від майнінгу біткоїна

24 жовтня 2021 20:11
криптовалюти
views 844
shares 0
comments 0
Підписуйтесь на наш Telegram telegram Підписатися

Про це повідомляє nasdaq.com

На тлі зростання населення Норт-Ванкувера влада міста була змушена шукати додаткові джерела опалення будинків та підприємств.

Тепло, яке виділяється під час майнінгу біткоїнів, — один із способів його отримання.

Нині понад 97% тепла для Норт-Ванкувера виробляють гідроелектростанції. Також використовується енергія котлів, що працюють на природному газі, теплові насоси, технології рекуперації тепла від охолодження будівель і сонячні теплові панелі.

В 2019 році міська рада Норт-Ванкувера звернулася до жителів із пропозицією збільшити свої цільові показники щодо скорочення викидів парникових газів на 80% до 2040 року порівняно з рівнем 2007 року. І досягти чистого нуля до 2050 року.

У 2029 році в Канаді набере чинності податок на викиди вуглецю в розмірі 170 канадських доларів за тонну.

Це призведе до збільшення вартості природного газу і, відповідно, до зростання цін на комунальні послуги. Щоб згладити зростання цін, міська рада Норт-Ванкувера і почала просувати програму енергозбереження.

Міський енергооператор уклав 12-річний контракт із майнінговими компаніями MintGreen і CSO Blockstream на постачання тепла.

Компанія MintGreen використовуватиме так звані "Digital Boilers" (буквально — цифрові котли) для рекуперації понад 96% електроенергії, яка йде на видобуток криптовалют, у теплову енергію для опалення та потреб промисловості.

Запустять систему рекуперації наступного року, що допоможе зменшити викиди на понад 20 тис. тонн парникових газів на 1 МВт порівняно з викидами тепла, яке вироблялося б під час спалювання природного газу.

Коментарі

Інші новини по темi