Повідомити про помилку

СБУ викрила корупцію на «Укренерго» у розмірі 384 млн грн

9 серпня 2021 18:25
Події
views 396
shares 0
comments 0
Підписуйтесь на наш Telegram telegram Підписатися

Служба безпеки України викрила двох посадовців провідного державного енергетичного підприємства на масштабній корупції. Посадовці своїми діями завдали держави збитків на близько 384 млн гривень. Про це повідомляє пресслужба СБУ.


Досудовим розслідуванням встановлено, що до оборудки причетні голова тендерного комітету державного підприємства та його заступник. Використовуючи своє службове становище, вони безпідставно відхилили найбільш економічно вигідну пропозицію на будівництво стратегічного об'єкту. Натомість зловмисники допомогли виграти тендер іншій компанії.

«За попередніми оцінками фахівців, сума державних збитків від таких дій становить понад 384 млн гривень», — зазначили в СБУ.

СБУ вже завершила досудове розслідування та передала обвинувальний акт щодо посадовців до суду. Їм інкримінують вчинення злочину за двома статтями Кримінального кодексу:

- ч. 2. ст. 28 (вчинення злочину групою осіб, групою осіб за попередньою змовою, організованою групою або злочинною організацією);

- ч. 2 ст. 364 (зловживання владою або службовим становищем).

Заходи проводило Головне управління контррозвідувального захисту інтересів держави у сфері економічної безпеки СБУ спільно з Головним слідчим управлінням Національної поліції України за процесуального керівництва Офісу Генерального прокурора.

Коментарі

Інші новини по темi