Повідомити про помилку

Корабель США вперше знищив катер лазером на навчаннях

15 грудня 2021 21:18
США
views 5778
shares 12
comments 0
Підписуйтесь на наш Telegram telegram Підписатися

Про це пише Defence Visual Information Distribution service та Associated Press.

Амфібійний транспортний док-корабель USS Portland (LPD 27) провів демонстрацію високоенергетичної лазерної зброї. Тестування відбулося 14 грудня під час плавання в Аденській затоці.

Під час демонстрації твердотільний лазер – демонстраційна система лазерної зброї технології дозрівання (LWSD) Mark 2 MOD 0 – на борту «Портленда» успішно вразив «статичну поверхневу тренувальну ціль».

«Портленд» раніше випробував LWSD у травні 2020 року, коли він успішно виводив з ладу невеликий БПЛА під час роботи в Тихому океані.

Управління військово-морських досліджень обрало «Портленд» для розміщення технології лазерної зброї у 2018 році. LWSD вважається наступним поколінням системи лазерної зброї (LaWS), якою созброєний ніс корабля USS Ponce (AFSB(I)-15). Попередня система пройшла три роки випробувань на Близькому Сході.

«Портленд» є частиною Essex Amphibious Ready Group, до якої входять десантний корабель USS Essex (LHD 2), десантний корабель USS Pearl Harbor (LSD 52) і морська піхота з 11-го експедиційного загону морської піхоти. Підрозділи вийшли з Сан-Дієго в серпні і почали діяти в районі 5-го флоту США у вересні.

USS Portland (LPD-27) — десантний транспортний корабель-док ВМС США, одинадцятиий корабель типу «Сан-Антоніо». Призначений для транспортування військ та комбінованої висадки повітряним (за допомогою вертольотів чи конвертопланів) та водним (за допомогою катерів на повітряній подушці) морських піхотинців. Він має водотонажність в 25 тис. т, довжину в 208,5 м, ширину — 31,9 м при осадці 7 м та максимальній швидкості 22 вузли (41 км/год)

Про лазерну систему LWSD відомо, що з 2015 року її розробляли лабораторія ВМС та компанія Northrop Grumman (США), яка створила твердотільний лазер. Особливість системи — необмежений боєзапас. LWSD веде вогонь, доки не сяде джерело живлення. У 2020 році повідомлялося, що потужність установки становить 150 кіловат і надалі її збільшать до 300, 500 та 1 000 кіловат.

Коментарі

Інші новини по темi