Повідомити про помилку

Щоб «як діди»: В Росії депутат Думи від КПРФ пропонує ввести семиденний робочий тиждень

8 серпня 2021 16:51
views 385
shares 0
comments 0
Підписуйтесь на наш Telegram telegram Підписатися

Перший заступник голови комітету Держдуми з економічної політики, промисловості, інноваційного розвитку і підприємництва Микола Ареф'єв запропонував ввести в країні семиденний робочий тиждень.

За його словами, це допоможе відновленню російської економіки.

Таку заяву депутат КПРФ зробив на тлі пропозиції експрезидента РФ Дмитра Мєдвєдєва ввести в країні 4-денний робочий тиждень.

«Нам не про чотириденний робочий тиждень треба думати, а про групи продовженого дня. Про те, щоб і в суботу, і в неділю працювати, але витягнути країну з розрухи», — сказав депутат.

Ареф'єв додав: «країна розвалюється на частини, а ми думаємо, щоб не працювати зовсім».

За його словами, 4-денний робочий тиждень зробить російську продукцію «неконкурентоспроможною».

«Якщо людина не працює, то додаткової вартості немає, і, природно, зарплати теж немає», — поділився економічними уявленням комуніст.

7-денний робочий тиждень без вихідних днів (56 годин на тиждень) наблизить загальне трудове навантаження на мешканців РФ до показників Другої Світової.

З 1940 року в СРСР діяла 6-денка з 8-годинним робочим днем, який указом про заходи на період воєнного часу міг бути збільшений на 1-3 години в день.
Це давало 54-66 годин робочого часу на тиждень. Майже такі ж показники були в царської Росії кінця 19-го століття — 6 робочих днів в тиждень по 11,5 годин (69 годин на тиждень). 

Заяву комуніста Ареф'єва прокоментував голова Федерації незалежних профспілок Росії Михайло Шмаков: «Це просто жлоби-роботодавці, які не хочуть дотримуватися Трудового кодексу».

Він нагадав комуністу, що російська конституція передбачає 40-годинний робочий день.

Прикметно, що Дмитро Мєдвєдєв аргументував необхідність введення чотириденного робочого тижня в РФ «автоматизацією та роботизацією країни».

Зазначимо, починаючи з 2013 року зростання ВВП Росії ніколи не перевищувало показника у 2,8%( дані МВФ).

 

Коментарі

Головне