Повідомити про помилку

Зеленський призначив людину Коломойського в Антимонопольний комітет

9 лютого 2022 17:02
Події
views 344
shares 25
comments 0
Підписуйтесь на наш Telegram telegram Підписатися

Президентський указ про призначення колишнього адвоката олігарха Ігоря Коломойського Сергія Шершуна державним повноваженим Антимонопольного комітету оприлюднено на сайті ОПУ.

Сергій Шершун у 2021 році представляв компанію олігарха Коломойського «Укртатнафта» у суді проти Антимонопольного комітету, повідомляють «Наші гроші».

Шершун домагався скасування штрафу проти «Укртатнафти» у розмірі 4,7 млрд грн, накладеному АМКУ за картельну змову щодо палива на автозаправках.

24 листопада 2021 року АМКУ програв апеляцію за цим позовом та заявив, що подаватиме касацію.

Окремо «приватівські» фірми виграли суд про те, що АМКУ не мав права використовувати матеріали НАБУ у розслідуванні щодо змови мереж автозаправок.

Зараз Шершун є партнером юридичної компанії "Integrites", повідомляється на сайті фірми. У компанії він спеціалізується на проектах у сфері публічних закупівель, фармацевтики і роздрібної торгівлі, супроводжує клієнтів у справах щодо антимонопольних розслідувань та захисту від недобросовісної конкуренції, а також консультує з питань державної допомоги.

Сергій Шершун вже працював держуповноваженим АМКУ у 2009-2015 роках, відповідав за дотримання законодавства про захист конкуренції, передусім у сферах телекомунікацій, фінансових послуг та транспорту. Розпорядження про його призначення підписувала прем'єр-міністр Юлія Тимошенко. Більшу частину його строку АМКУ очолював Василь Цушко, а президентом був Віктор Янукович. 

З АМКУ Шершуна звільнили указом Петра Порошенка.

Коментарі

Інші новини по темi