Повідомити про помилку

Партія Меркель за бортом: есдеки, зелені та ліберали домовляються про коаліційний уряд

6 жовтня 2021 22:03
Політика
views 3879
shares 0
comments 0
Підписуйтесь на наш Telegram telegram Підписатися

Про це розповідає Spiegel та Агентство Франс Прес (AFP).

6 жовтня лідери зелених Анналена Бербок та Роберт Габек, а також очільник Вільної демократичної партії (ліберали) Крістіан Лінднер заявили, що проведуть тристоронні перемовини з есдеками, які перемогли на виборах.

Нагадаємо, есдеки посіли перше місце на виборах, набравши 25,7 %. У партії Меркель — християнських демократів — 24,1 %.

На третьому місці зелені — 14,8 %. У лібералів 11,5 %. На п'ятому місці — Альтернатива для Німеччини — 10,3%.

За словами Лінднера, ліберали погодились на пропозицію зелених, і перший раунд тристоронніх переговорів відбудеться у четвер, 7 жовтня. Про зустріч у четвер домовлено і з кандидатом на пост канцлера від СДПН Олафом Шольцом.

Після федеральних виборів «Зелені» і Вільна демократична партія спочатку досліджували можливі лінії компромісу одне з одним, а потім окремо з соціал-демократами, які виграли вибори, та з ХДС/ХСС, яка зайняла друге місце.

Лінднер наголосив, що між його «Вільною демократичною партією» та блоком ХДС/ХСС існує найбільше спільного за змістом, і що коаліція «Ямайка» — зелені + чорні(ХДС/ХСС) + жовті (ліберали) — залишається варіантом для його партії.

Водночас, за його словами, бажанням виборців є спершу дослідити можливість утворення коаліційного уряду з соціал-демократами і зеленими.

Коментарі

Інші новини по темi