Повідомити про помилку

Інсайд: Віталія Кличка замінить Олексій Чернишов

17 серпня 2021 11:56
Політика
views 566
shares 0
comments 0
Підписуйтесь на наш Telegram telegram Підписатися

В Офісі президента України підшуковують кандидатів на посаду голови Київської міської адміністрації, яку наразі очолює мер Києва Віталій Кличко. Як повідомляє Олександр Сурков, автор SITE.UA, його замінить міністр регіонального розвитку Олексій Чернишов. 


Передісторія:

Співробітники правоохоронних органів проводили обшуки в Департаменті містобудування та архітектури Київської міської державної адміністрації.

Уточнюється, що під час досудового розслідування перевіряли факти ймовірного зловживання службовим становищем окремих посадовців Департаменту містобудування та архітектури, а також деяких фізичних і юридичних осіб, діяльність яких пов'язана з наданням послуг у сфері містобудування і архітектури, під час розгляду заяв і видачі містобудівних умов та обмежень на проведення робіт із будівництва чи реконструкції об'єктів нерухомості на території міста Києва та інших документів дозвільного характеру.

Пізніше правоохоронці додали, що за результатами проведених слідчих дій повідомлення про підозру вручено вже 11 особам, серед них працівники департаментів КМДА, комунальних і підрядних підприємств, зокрема й керівники.

Раніше цього дня повідомлялося про проведення столичними правоохоронцями обшуків в учасників злочинної групи, які спільно з посадовцями КМДА організували систематичне вимагання й отримання коштів від суб'єктів господарювання за незаконну оренду торговельних точок у підземних переходах на території центральних районів Києва.

Київська міська прокуратура 12 травня повідомила про обшуки в кількох департаментах КМДА і комунальних підприємствах відразу в шести не пов'язаних між собою кримінальних справах, у деяких із них — з податковою поліцією, в деяких — із Нацполіцією.

Згідно з даними прокуратури, зокрема, обшуки в Департаменті соціальної політики КМДА відбулись у справі, розпочатій за фактом заволодіння 13,5 млн грн бюджетних коштів у результаті укладених у 2017-2019 рр. договорів із неназваним підприємством на закупівлю засобів особистої гігієни за завищеними цінами.

Крім того, слідчі заходи відбулися у КП «Київміськсвітло» і підрядних підприємствах у рамках кримінального провадження, розпочатого за фактом умисного ухилення від сплати податків під час проведення робіт із заміни освітлення у столиці на суму понад 12 млн грн.

Обшуки також відбулися в «Київзеленбуді», КП «Спецжитлофонд», «Київавтодорі», Київському інституті земельних відносин.

Окрім цього, про обшуки прокуратури та інших правоохоронців у своїй квартирі та квартирі колишньої дружини, з якою він розлучений понад 20 років, повідомив глава виконкому партії «УДАР Віталія Кличка», екс-народний депутат Артур Палатний.

Мер Києва Віталій Кличко назвав обшуки на комунальних підприємствах тиском на столичну владу та придушенням місцевого самоврядування, а також особистим тиском на нього.

«Що стосується подій навколо міської влади. Протягом останніх двох днів правоохоронці та податківці буквально кошмарять столичну владу. Такого не було в Україні навіть у махрові часи Януковича! Вриваються на комунальні підприємства, додому до їхніх керівників. Це якісь нальоти!» - процитувала Кличка його прес-служба.

 

Коментарі

Інші новини по темi