Повідомити про помилку

Підозрюваний у хабарі нардеп Юрченко вилетів на відпочинок у Домінікану — ЗМІ

8 лютого 2022 14:25
Події
views 2122
shares 1
comments 0
Підписуйтесь на наш Telegram telegram Підписатися

Згідно з джерелами у правоохоронних органах видання «Слово і Діло„, народний депутат Олександр Юрченко вилетів в Домінікану ще 4 лютого.

Зараз Юрченко має статус обвинуваченого і його справу слухають по суті у Вищому антикорупційному суді.

Нагадаємо, за версією слідства, він у завуальованій формі (так звані «плюшки») попросив надати йому через посередника – його помічника Івана Фіщенка неправомірну вигоду у сумі $13 тис. за внесення пропозицій до проєкту Закону України «Про управління відходами» та у подальшому $200 тис. для підкупу нардепів-членів відповідного комітету за голосування за подані ним пропозиції.

У середині серпня 2020 року правоохоронці зафіксували факт передачі та отримання народним депутатом через посередника першої частини обумовлених коштів. 26-27 серпня 2020 року була запланована передача другої частини коштів. Проте подальше виконання спеціального завдання було зупинене.

Виїзд нардепа за кордон став можливий завдяки тому, що головуюча у справі суддя Гавриленко пішла на лікарняний та не продовжила запобіжний захід нардепу. Прокурори подали заявку до ВАКС на продовження запобіжного заходу нардепу 14 грудня. Продовжити захід згідно з законом мали до 21 грудня, але суддя взяла лікарняний на 20-21 і вийшла на роботу вже 22 грудня.

Зазначимо, наступне засідання у справі Юрченка відбудеться 9 березня.

Коментарі

Інші новини по темi