Повідомити про помилку

Борис Джонсон закликав Захід зупинити Путіна та запобігти вторгненню в Україну

19 лютого 2022 14:55
Політика
views 1122
shares 0
comments 0
Підписуйтесь на наш Telegram telegram Підписатися

Президент України Володимир Зеленський повідомив, що зустрівся з прем'єр-міністром Великобританії Борисом Джонсоном. Політики обговорили питання безпеки та спільних дій на тлі агресії РФ.

Прем'єр-міністр заявив, що «багато російських матерів плакатимуть за своїми синами в разі нової агресії РФ проти України». За його словами, Росія тоді втратить усе. Він пригрозив Москві потужними санкціями та закликав до переговорів.

«Все ще є шанс уникнути непотрібного кровопролиття, але для цього потрібна переважна демонстрація Західної солідарності, що перевершує все, що ми бачили в новітній історії. Ми не знаємо, що має намір зробити Путін, тому ми повинні об'єднатися. Ми працюємо з ЄС і США і складаємо найжорсткіший пакет санкцій. У разі вторгнення Росії в Україну ми застосуємо їх до російських приватних осіб та компаній. Ми відкриємо „матрьошки“ і почнемо докопуватись до найменшої, поки не встановимо, хто отримує вигоду від роботи цих держкомпаній», — зазначив він.


Борис Джонсон попередив, що Росія може вдатися до обману і поширювати хаос, щоб подати наступ РФ як «відповідь на провокацію».

«Президент Путін і його оточення допускають серйозні прорахунки, маючи намір напасти на Україну, чия армія зараз набагато досвідченіша, ніж у 2014 році. Я боюся, що після блискавичної війни почнеться період заходів у відповідь, повстанських дій і багато батьків у Росії оплакуватимуть загибель молодих російських солдатів, які такі ж невинні, як і українці», – сказав Джонсон.

Він зазначив, що не розуміє, яким чином у Кремлі мають намір довгий час силою контролювати таку велику державу, як Україна, в якій ціле покоління «жило в умовах свободи».

«Росія нічого не виграє від цієї авантюри. зате дуже багато може втратити», – резюмував британський прем'єр-міністр.


Зазначимо, у триденній Мюнхенській зустрічі, яка почалася в п'ятницю, беруть участь високопоставлені особи, в тому числі віце-президент США Камала Харріс і генеральний секретар НАТО Йенс Столтенберг.

«Я буду закликати до єдності перед обличчям потенційної російської агресії в Україні. І ця єдність абсолютно необхідна, якщо ми збираємося стримати акт агресії Володимира Путіна, який, на мою думку, стане абсолютно катастрофічним», — сказав Джонсон.

Коментарі

Інші новини по темi