Повідомити про помилку

Італія закрила кордони для вакцинованих туристів з України

15 грудня 2021 21:45
Коронавірус
views 555
shares 0
comments 0
Підписуйтесь на наш Telegram telegram Підписатися

Про це повідомляє МЗС України на сайті Tripadvisor.

З 16 грудня через поширення штаму коронавірусу «Омікрон» Італія закриє кордони для українських туристів, навіть повністю вакцинованих.

Нові правила діятимуть щонайменше до 31 січня 2022 року.

На італійському кордоні вимагатимуть негативний тест навіть у громадян ЄС.

Тим часом, всі, хто перебував протягом 14-ти днів перед візитом у країну (навіть транзитом) у ПАР, Лесото, Ботсвані, Зімбабве, Малаві, Мозамбіку, Намібії та Есватіні не будуть допущені в Італію.

Мандрівники з країн ЄС, тепер і вакциновані, повинні будуть в'їздити з негативним тестом (антиген — не давніший 24 годин до в'їзду, ПЛР — не давніший 48 годин). Така ж вимога поширюється на італійців, які подорожували за кордон.

Нещеплені, крім того, повинні будуть після прибуття відбути п'ятиденну самоізоляцію. 

Для невакцинованих мандрівників з третіх країн — у тому числі італійців, які повертаються додому, — вимагатимуть 10-денну самоізоляцію. Вакциновані від коронавірусу повинні надати для в'їзду негативний ПЛР-тест, зроблений максимум за 72 години до в'їзду, або антиген-тест, зроблений не більше доби тому.

Пропустять до Італії лише власників виду на проживання, тих, хто їде в країну на роботу, навчання, лікування або за важливою потребою. В окремих випадках і за наявності аргументованих підстав можуть дозволити вʼїзд особам, які перебувають у любовних стосунках з італійцями.

Утім, перелічені вище особи повинні пройти 10-денний карантин після прибуття до Італії, незалежно від статусу вакцинації.

Як повідомляється на сайті МЗС, Польща відсьогодні, 15 грудня, почала вимагати у всіх людей, які прибувають не з країн ЄС, негативний результат ПЛР-тесту або експрес-тесту. Це стосується й вакцинованих людей.

Тести повинні бути зроблені не раніше ніж за 24 години до перетину кордону, а документ про це має бути польською або англійською.

Коментарі

Інші новини по темi