Повідомити про помилку

Мігрантська криза в Литві: Ірак припинив авіасполучення з Білоруссю після тиску ЄС

7 серпня 2021 16:05
За кордоном
views 341
shares 0
comments 0
Підписуйтесь на наш Telegram telegram Підписатися

Ірак припинив авіасполучення з Білоруссю. 

Управління цивільної авіації Іраку 7 серпня заявило, що тимчасово припиняє авіасполучення з РБ.

«Відповідно до розпоряджень уряду Управління цивільної авіації Іраку оголошує про припинення всіх рейсів з Іраку до Мінська з авіакомпанією „Іракські авіалінії“ або іншими національними перевізниками до подальшого повідомлення», — йдеться в заяві відомства.

Повідомляється, що рейси з Білорусі будуть літати, але тільки для повернення іракських громадян. З Іраку літаки будуть вилітати без пасажирів.

Нагадаємо, режим самопроголошеного президента Білорусі Олександра Лукашенка штучно спровокував міграційну кризу в Литві, відкривши канал для мігрантів через авіасполучення.

Країна почала побудову паркану з колючого дроту на кордоні. Глава МЗС Литви Габріелюс Ландсбергіс у 2 серпня заявив, що за міграційну кризу в його країни слід покарати не лише Білорусь, а й країни з яких йде потік біженців — Туреччину та Ірак.

«Схоже, що дружні дипломатичні зусилля і ЄС, і Литви з Іраком і Туреччиною не дають результату. Відомства ЄС повинні запропонувати пакети санкцій для всіх країн, що беруть участь в контрабанді», — зазначив Ландсбергіс у понеділок.

У четвер, 5 серпня, з'явилися ознаки того, що тиск ЄС на Ірак почав спрацьовувати. Рейс авіакомпанії Iraqi Airways з Басри до Мінська був скасований. Однак літак, що належав іншому перевізнику, Fly Baghdad, таки приземлився у столиці Білорусі, хоча рейс, запланований на п'ятницю, був скасований. Компанія Iraqi Airways нещодавно розширила свій графік польотів до Білорусі, тоді як авіакомпанія Fly Baghdad вперше розпочала поїздки до Мінська в травні. В п'ятницю Iraqi Airways оголосила, що призупиняє польоти на тиждень.

Тим часом, за 6 серпня Литва депортувала 250 нелегальних мігрантів назад до Білорусі. У п'ятницю жоден нелегал не перетнув кордон з білоруського боку.

Коментарі

Інші новини по темi