Повідомити про помилку

Глава РГК НАБУ Марк Савчук: Білорусь не планує відмовлятись від імпорту електроенергії в Україну

8 листопада 2021 21:05
Події
views 362
shares 0
comments 1
Підписуйтесь на наш Telegram telegram Підписатися

Білорусь не планує відмовлятись від імпорту електроенергії в Україну. На 8 листопада запланований імпорт електроенергії 415 MW кожну годину. Про це повідомляє на своїй Facebook-сторінці глава ради громадського контролю НАБУ Марк Савчук. 

«Спростувати факт, що „поставок не буде“, можна дуже легко, зайшовши на сайт оператора мережі, де чітко видно, що постачання були вчора, постачання йдуть зараз, і постачання заплановано на завтра у розмірі 415 MW (кожну годину)», — пише глава РГК НАБУ.


Зазначимо, імпорт електроенергії з Білорусі розпочався 6 листопада і становив по 5 МВт-год щогодини, 7 листопада він здійснювався по 15 МВт-год протягом чотирьох годин з 16:00 до 20:00. За результатами добових аукціонів з розподілу міждержавних перетинів на 8 листопада, із запропонованих системним оператором 885 МВт перетину потужність 475 МВт-год на кожну годину доби викупило ТОВ ЕРУ Трейдинг Ярослава Мудрого та Дейла Перрі, ще 400 МВт-год — ТЕТ Груп Віталя Бутенка, який раніше очолював Д.Трейдинг, та ще 10 МВт-год — ТОВ Овіс Трейд ексмера Харкова Володимира Шумілкіна.

На 9 листопада 885 МВт-год потужності перетинів розділили ЕРУ Трейдинг та ТЕТ Груп — 485 МВт-год та 400 МВт-год відповідно.

Нагадаємо, що в Україні погіршується ситуація із накопиченням вугілля. За даними Укренерго, запаси є надзвичайно низькими. Станом на 1 листопада загальні запаси вугілля на складах ТЕС становили 542,8 тис. тонн, що на 6,9% менше ніж тижнем раніше.

29 жовтня стало відомо, що Мінекономіки РФ не дало квоти російським компаніям на експорт енергетичного вугілля в Україну. Це стосується постачання вугілля антрацитової групи з шахтоуправління Обухівське Ріната Ахметова в Ростовській області РФ на Луганську ТЕС, що входить до ДТЕК. Крім того, Російська Федерація зупинила транзит через її територію енергетичного вугілля з Казахстану до України.

Коментарі

Інші новини по темi