Повідомити про помилку

Лідер ДемСокири Юрій Гудименко: Спочатку будуть горіти російські танки, а потім — Кремль

22 січня 2022 17:29
Події
views 2336
shares 30
comments 0
Підписуйтесь на наш Telegram telegram Підписатися

Лідер Демократичної Сокири Юрій Гудименко взяв участь в національному круглому столі, який ініціював Київський Безпековий Форум для обговорення внутрішньої політичної ситуації в нашій державі та зовнішньої загрози з боку Росії. Про це повідомляє пресслужба Демократичної Сокири.

«У нас багато роботи. У нас багато недоліків у безпековій сфері. Але ми готові захищати свою землю. Ми хочемо перемоги і тільки перемоги. Якщо Росія вторгнеться повномасштабно, то спочатку горітимуть їхні танки, а потім Кремль. Ми не здамося ніколи», — зазначив Гудименко.

«Навряд чи хоча б одна країна у світі колись могла впевнено сказати, що вона повністю готова до нападу ворога. Завжди є те, що можна допрацювати. Чи все можливе ми зробили за роки війни для того, щоб уберегтися від повномасштабної агресії РФ. Ні, особливо за останні роки. Тому що було втрачено дуже багато шансів і багато чого було не зроблено. Зупинимось на кількох пунктах», — заявив політик.

Перший — кібербезпека.

Напад російських хакерів у ніч на 14 січня продемонстрував нам 2 речі:

— Україна як і раніше є абсолютно беззахисною перед російськими нападниками у кіберспектрі.

— українська влада абсолютно не розуміє, що відбувається і живе у якомусь ідеальному світі, у якому не живемо всі ми. Після того, як була зламана «Дія» спікери від «Слуги народу» розповідають, що наступні вибори відбудуться в «Дії». Це абсурд. І ми маємо протидіяти цьому всі разом. Якщо це станеться, Україна увійде в історію як перша у світі країна, Президента якої обирали російські хакери.


Другий пріоритет — закон про зброю і територіальна оборона.

Ці питання прямо пов'язані між собою.

Я вважаю, що всі ми — не тільки влада, але і опозиція — маємо змінити саму філософію підходу до зброї. Тому що якщо нація озброєна, якщо вона готова до захисту, то ворог 10 разів подумає, перш ніж нападати на таку країну. Прикладом є Швейцарія. Я хочу, щоб українці були озброєні і готові до нападу, щоб коли відбувається мобілізація, то до опору ставали не сотні, не тисячі, а мільйони вже озброєних людей.

Я закликаю негайно прийняти закон про зброю. Але перше, що має прийняти влада — це ліки від страху перед громадянами.

І третє, але не менш важливе.

Внутрішній ворог є загрозою не меншою, ніж ворог зовнішній. І я кажу не тільки про кротів на Банковій, не тільки про Єрмака, не тільки про олігархів, які, як і Коломойський — постійний ПЕТРА СКАНДАЛІ, камінь спотикання у стосунках із нашими західними партнерами.

Я говорю також і про те, що у райвідділах поліції сидять тисячі співробітників МВС, які мріють про зарплати як у РФ і про абсолютну владу, яку там мають поліцейські. Я кажу про суддів, яким байдуже, під яким прапором судити патріотів. Я кажу про Мураєва, я кажу про Ківу, я кажу про ОПЗЖ і про Медведчука. Проросійські партії мають бути заборонені, їхні лідери — ув'язнені, їхні телеканали — закриті всі без винятку. Не може бути жодних політичних ігор і жодних компромісів у цьому питанні.

СУДОВА РЕФОРМА, РЕФОРМА ПОЛІЦІЇ, прокуратури та СБУ, закон про колабораціонізм — складові системи безпеки!

Коментарі

Інші новини по темi