Повідомити про помилку

Засновники Grammarly Литвин та Шевченко потіснили Пінчука та Жеваго в рейтингу мільярдерів України

18 листопада 2021 19:17
Економіка
views 1023
shares 1
comments 0
Підписуйтесь на наш Telegram telegram Підписатися

Про новий раунд переговорів компанії Grammarly розповіли на AIN.ua.

Український стартап Grammarly залучив $200 млн у рамках нового раунду інвестицій та збільшив оцінку у шість разів — до $13 млрд

Серед інвесторів раунду були Baillie Gifford, Gerenal Catalyst ( яка вже інвестувала в українську AirSlate), та кількох фондів під управлінням BlackRock.

Отримані кошти Grammarly направить на покращення продуктів та розширення команди.

Раніше компанія вже залучила $200 млн, отримавши статус єдинорога та оцінку $1+ млрд. Проте за підсумками нового раунду оцінка компанії склала вже $13 млрд.

У Grammarly редактору AIN.UA розповіли, чому потрібен був цей раунд, чи готуються IPO і як це вплине на український штат компанії.

Grammarly була заснована в 2009 році і до 2017 року дотримувалася моделі самоокупності. Компанія стала прибутковою вже через кілька років після заснування і залишається такою.

«Нам не потрібен був зовнішній капітал для підтримки операційної діяльності та розвитку нашого бізнесу», — стверджують в компанії.

До цієї угоди двом українським співзасновникам — Максиму Литвину та Олексію Шевченку сумарно належало близько 75%. Тобто статки кожного підприємця зараз оцінюються в розмірі $4.7 млрд.

Ще одному співзасновнику — Дмитру Лідеру — належить 1% компанії.
Для розуміння масштабів — Forbes оцінив статки Ахметова у $7,6 млрд, Пінчука — $2,5 млрд, Жеваго — $2,3 млрд, Коломойського — $1,8 млрд.
 
Зазначимо, самі засновники не розкривають долі у власності компанії. До цього раунду оцінка стану фаундерів оцінювалася у $585 млн на кожного.
Таку оцінку статків дав журналіст Максим Саваневський — засновник Watcher та співзасновник Ukraine Сrisis Media Center.

Коментарі

Інші новини по темi