Повідомити про помилку

Суд заарештував полковника поліції Юрія Голубана у справі масових заворушень у Києві

1 лютого 2022 21:21
Події
views 4778
shares 4
comments 0
Підписуйтесь на наш Telegram telegram Підписатися

Печерський суд Києва обрав запобіжний захід скандальному полковнику поліції Юрію Голубану. Його підозрюють в організації масових заворушень в Україні. За рішенням суду Голубана арештували.

Відповідне рішення ухвалив у вівторок, 1 лютого, Печерський районний суд Києва, повідомили у пресслужбі Національної поліції України. Йому та іншим затриманим напередодні оголосили про підозру за ч. 2 ст. 15, ч. 1 ст. 294 КК України – замах на організацію масових заворушень.

«Організатору обрано безальтернативний запобіжний захід – тримання під вартою», – йдеться у повідомленні пресслужби поліції.

Зазначимо, що, за версією слідства, провокації та сутички з правоохоронцями мали відбутися 31 січня у Києві під будівлею Офісу президента. Їхнім організатором нібито був Голубан. Водночас у лютому планувалося провести подібні «акції» й в інших українських містах.


Як повідомило видання «Ґрати» у Telegram, сам Голубан не визнає своєї причетності до організації заворушень. Він заявив, що мітинг під ОП нібито планувала організація «Традиція та порядок», щоб нагадати главі держави про його обіцянки.

Видання також повідомило, що іншого підозрюваного Олександра Іванова також відправили до СІЗО. Він – тренер у центрі військово-патріотичного виховання молоді «Десантник» та колишній патрульний. Сам Іванов на суді заявив, що до організації акцій не причетний.

«Я не організовував жодних заворушень, тим більше, які могли будь-кому нашкодити. Я не організатор мітингу», – сказав він.

Коментарі

Інші новини по темi