Повідомити про помилку

Голова УАФ Павелко полетів до США замість Казахстану зі збірною України

1 вересня 2021 13:16
Події
views 951
shares 23
comments 0
Підписуйтесь на наш Telegram telegram Підписатися

Напередодні відповідальної гри між збірними Казахстану й України голова УАФ Андрій Павелко замість Нур-Султану обрав Чикаго, що стає зрозумілим з посту на сторінці у Facebook самого очільника Української асоціації футболу. В дописі Андрій Павелко жодним чином не згадує про матч національної збірної сьогодні, натомість всіляко дякує Федерації футболу США за прийом.

«Чикаго та Вашингтон – надзвичайно насичена зустрічами та новими знайомствами робоча поїздка у США на запрошення українців, які зараз тут проживають! Дуже цікавим та продуктивним видався прийом нашої делегації колегами з Федерації футболу США (US Soccer). Разом з американськими партнерами з US Soccer обговорили розвиток двосторонньої співпраці в жіночому футболі, в якому США на сьогодні є потужним лідером. Також обговорили можливі напрямки розвитку співробітництва в юнацькому й молодіжному футболі.

Крім того, говорили про плани проведення товариських матчів між національними, жіночими і молодіжними збірними двох країн, проєкти створення баз для національних збірних в Україні і США, досвід впровадження системи VAR, а також організацію спільних тренувальних футбольних таборів для дітей в Україні та США.

Також вдячний колегам з US Soccer за допомогу в організації перемовин із кандидатами на посаду головного тренера жіночої збірної України з футболу. Робота в цьому напрямку триватиме, але вже зараз маємо декілька цікавих варіантів. Це все робиться в продовження нашої стратегії розвитку жіночого футболу, яку ми ухвалили три роки тому. Для цього ми намагатимемося залучати фахівців найвищого рівня.

У Чикаго під час поїздки мали нагоду поспілкуватися з вихованцями академії „Тризуб“, а також із відомим у США українським футболістом Дмитром Коваленком. Особливо зворушили відвідини прекрасного українського православного храму св. Андрія Первозванного поблизу Чикаго. 2015 року поруч із храмом було встановлено перший у США меморіал, присвячений Небесній сотні та всім загиблим захисникам України, який також відвідали і поклали квіти, вшанувавши пам'ять героїв.
Під час перебування у Вашингтоні відвідали міні-турнір із футболу між командами української діаспори, який організувало Посольство України в США.

Дякую за теплий прийом нашої делегації в Посольстві України в США у Вашингтоні, де зустрілися з Надзвичайним і Повноважним Послом Оксаною Маркаровою й представниками нашої діаспори. Користуючись нагодою, подякував українцям Америки за активне вболівання й потужну інформаційну підтримку нашої національної збірної під час Євро-2020.» — зазначив Павелко у дописі.

Нагадаємо, сьогодні збірна України зіграє з Казахстаном в рамках відбору на Чемпіонат світу-2022 в Катарі. Поєдинок відбудеться в Нур-Султані на штучному полі Астана-Арена.

Україна в рамках відбіркового циклу на ЧС тричі зіграла внічию з рахунком 1:1 – з Францією, Казахстаном і Фінляндією. У Казахстану, крім нічиї з українцями, була поразка від Франції (0:2). Україна йде на другому місці в групі, Казахстан – на останньому.

Коментарі

Інші новини по темi