Повідомити про помилку

Глава МЗС Німеччини вирушить до Вашингтона на переговори з Блінкеном

3 січня 2022 20:49
Політика
views 238
shares 0
comments 0
Підписуйтесь на наш Telegram telegram Підписатися

Голова Міністерства закордонних справ Німеччини Анналена Бербок відвідає Вашингтон. Там вона проведе переговори з держсекретарем США Ентоні Блінкеном та іншими політиками. Про це повідомляє Reuters.

Її робочий візит запланований на середу, 5 січня. За словами представника відомства, окрім російсько-українського конфлікту, чиновники обговорять майбутній діалог з Росією, клімат, зовнішню політику та зміцнення демократії.


Крім того, радник канцлера Німеччини Олафа Шольца із зовнішньої політики на цьому тижні також зустрінеться зі своїми російськими та французькими колегами, повідомив офіційний представник уряду Штеффен Хебестрейт.

Нагадаємо, Бербок вважає, що подальше постачання озброєння нашій державі не сприятиме деескалації конфлікту на Донбасі. За її словами, врегулювання ситуації потрібно вимагати виключно дипломатичним шляхом. Дипломат заявила, що пріоритетне завдання Європейського Союзу полягає в тому, щоб якнайшвидше домогтися переговорів у «нормандському» форматі та у форматі Росія-НАТО.

Коментарі

Інші новини по темi