Повідомити про помилку

Генасамблея ООН: Зеленський почав виступ, розповівши про замах на Шефіра

23 вересня 2021 00:40
Політика
views 392
shares 0
comments 0
Підписуйтесь на наш Telegram telegram Підписатися

Відео виступу президента Володимира Зеленського на Генасамблеї передає UA:Перший.

«Для мене кожна ніч перед Генасамблеєю ООН — це безсонна ніч. У 2019 році — це хвилювання перед першим виступом. 2020-й був узагалі роком без сну для всього світу через COVID-19. А про минулу ніч я розповім детальніше„, — зазначив Зеленський.

«12 пострілів, три влучили у водія. Ось вам ціна змін у державі, ось вам ціна реформ„, — додав він.

Пізніше Зеленський сказав пристнім на Асамблеї, що пора прокинутись і перевів розмову на те Україна «не спала» під час Другої Світової, Голокосту та подій у Бабиному Яру.

Він наголосив, що у сучасному світі конфлікти необхідно вирішувати діалогом, а не танками.

Пізніше гарант згадав про «рівність» держав у розподілі вакцин від коронавірусу.

«Україна не чекала від інших і допомагала іншим, не чекаючи подяки. Ми відправляли в Італію своїх медиків. Ми відправляли необхідні засоби. Україна допомагала всім. Всім, хто потребував цього„, — заявив він.

Зеленський продовжив промову, заявивши, що Україні «не соромно» перед світовою спільнотою за коронавірус. 

Опісля він заявив на необхідності зміни статуту ООН. 

Пізніше Зеленський нагадав Асамблеї про триваючу війну на сході України.

«Коли б усі, хто мали вплив, щиро підтримали мирові зусилля світової співдружності, сьогодні на афганській землі не вибухали б снаряди, автоматні черги не тероризували б мирне населення. Це слова першого представника України в ООН Леоніда Кравчука, першого президента незалежної України, сказані 30 років тому на 4-ї Генасамблеї ООН. Аби вони не втратили актуальність людству не вистачило 30 років. Аби почати операцію з порятунку мирного населення в Кабулі Україні вистачило одного дня„, — додав він.

Президент запросив всі країни ООН приєднатись до Кримської платформи та продемонструвати цим самим, що вони проти силових змін кордонів у світі.

На середині промови Зеленський перейшов на російську, зауваживши, що світ, який визнає право сильного — це світ де панує егоїзм держав і ніхто не може почуватися в безпеці.

Пізніше, він перейшов на українську, пояснивши, що цитував мюнхенську промову Путіна у 2007 році.

Зеленський згадав про затримання заступника голови Меджлісу кримськотатарського народу Нарімана Джелялова.

«Російська Федерація звинувачує цього політолога. видатного журналіста, телеведучого, викладача права та історії у спробі підірвати ділянку газопроводу. Ось вам ціна свободи слова! Ось вам ціна боротьби за свої права, за права людини. Я дуже розраховую на підтримку міжнародної спільноти, на підтримку кожного з вас у цьому питанні. У питанні його звільнення та звільнення, уявіть собі, близько 450 українців, які незаконно утримуються на тимчасово окупованих територіях України та в Російській Федерації», — наголосив Володимир Зеленський.

 

Коментарі

Інші новини по темi