Повідомити про помилку

В Криму заступнику Чубарова інкримінують диверсію — до 15 років колонії

5 вересня 2021 18:40
Крим
views 146
shares 0
comments 0
Підписуйтесь на наш Telegram telegram Підписатися

Про це заявив голова Меджлісу кримськотатарського народу Рефат Чубаров у Facebook.

«Зрозуміло, що інкримінування Наріману Джелялову „терористичної“ статті, наряду з розправою за його принципову, чесну і незламну позицію, яка ним відкрито відстоюється протягом всього періоду російської окупації Криму, має також на меті чергову спробу Кремля дискредитувати представницький орган корінного кримськотатарського народу — Меджліс», — написав Чубаров.

За його словами, Джеляль відкинув висунуті йому російськими окупантами підозри і відмовився брати участь у будь-яких слідчих діях. Чубаров додав, що звинувачення у диверсії предʼявлені і двоюрідним братам Джеляля — Ахтемовим Азізу і Асану.

Читайте також. Олександр Коваленко: Похищение Наримана Джелялова очередное преступление оккупантов в Крыму это вызов Крымской платформе

У Сімферополі на 6 вересня заплановано суди щодо обрання запобіжного заходу Джелялову, а також іншим затриманим 3 та 4 вересня кримським татарам — Асану та Азізу Ахтемовим, Ельдару Одаманову і Шевкету Усеїнову.

Нагадаємо, 4 вересня, після хвилі арештів у Криму активісти з'їхались під офіс ФСБ у Сімферополі. Там російські силовики спакували понад 40 осіб, в тому числі члена Меджлісу та голову центрвиборчкому Курултаю.

Коментарі

Інші новини по темi